Novosti|

Udruga Zvono od siječnja 2020. provodi projekt „Puzzle Inclusive“ koji je usmjeren na razvoj volonterstva u lokalnoj zajednici. Kroz aktivnosti projekta radi na promociji volonterstva te na educiranju volontera i organizatora volontiranja.

Projekt financira Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku, a partneri na projektu su Grad Belišće, Grad Valpovo, Centar za socijalnu skrb Valpovo, Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće, Osnovna škola Matije Petra Katančića Valpovo i Osnovna škola Ladimirevci.

Tijekom lipnja nastavlja se provedba pomoći u učenju za učenike osnovne škole, a tijekom aktivnosti volonteri su odradili više od 30 volonterskih sati.

Osim pomoći u učenju, započeli smo i s edukativnim aktivnostima, a prva je bila edukacija „Biti volonter“ održana 15. lipnja 2020. u Orahovici. Na edukaciji je sudjelovalo 15 sudionika, volontera i budućih volontera koji su se upoznali sa zakonskim okvirom volontiranja u Republici Hrvatskoj, vrijednostima koje volonterstvo promovira te s mogućnostima volontiranja u lokalnoj zajednici.

U sljedećem razdoblju planira se provedba edukacije „Uvod u menadžment volontera“ koja je usmjerena organizatorima volontiranja.

Tena Anić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content