Novosti|

U petak, 28. siječnja 2022. godine, održana je 7. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća, na kojoj su vijećnici raspravljali o 24 točke Dnevnog reda.

Na početku sjednice zamjenica vijećnika Jasmina Strugačevac položila je svečanu prisegu o obavljanju vijećničke dužnosti umjesto vijećnika Mihaela Sučića.

Među točkama Dnevnog reda usvojene su i prve izmjene i dopune Proračuna grada Belišća za 2022. godinu.

-Za tako ranu intervenciju u doneseni proračun za 2022. godinu zaslužan je koronavirus. Jedan od važnih projekata, obnova krovišta na dvjema zgradama u Pekmez ulici trebao je biti gotov do 31. prosinca prošle godine, no nažalost početkom prošlog mjeseca velika većina izvođača radova završila je u samoizolaciji pa do kraja godine nisu uspjeli ispoštovati rok. Budući da smo smatrali kako će sve biti završeno u roku, stavku o isplati za obavljeni posao nismo planirali u proračunu za ovu godinu. Kako će se zbog navedenih razloga posao zgotoviti u ovoj kalendarskoj godini došlo je do potrebe za rebalansom.- rekao je gradonačelnik Burić.

Usvojene su i odluke vezane uz projekt buduće tvornice tissue papira te je gradonačelnik izvijestio kako se aktivnosti izgradnje tvornice odvijaju predviđenom dinamikom i sve se obveze ispunjavaju redovito te se ne kasni ni u čemu. Istaknuo je kako ova investicija ne podrazumijeva samo stroj, već podrazumijeva i velika ulaganja i u rekonstrukciju hale te je dio građevinskih radova i investicije i sustav ventilacije i klimatizacije. Za izradu tog sustava prihvaćena je ponuda tvrtke Andritz. Ovim putem gradonačelnik je zahvalio i tvrtki DS Smith koja je pristala prodati 3500 kvadrata zemljišta neposredno uz buduću tvornicu, a koje je od izuzetne važnosti za normalno funkcioniranje buduće tvornice.  

Na današnjoj sjednici donesena je i Odluka o II. izmjenama i dopunama Odluke o upravljanju grobljima kojom će tvrtka Kombel preuzeti poslove održavanja groblja u svim prigradskim naseljima.

– U želji da svima osiguramo jednak status i da komunalna tvrtka skrbi o grobljima u svim prigradskim naseljima na području Grada Belišća, ne samo o grobljima u Belišću i Bistrincima kako je do sada bio slučaj. Vrijeme je da groblja u prigradskim naseljima budu ograđena i uređena kao što su to u Belišću i Bistrincima. Prethodnih nekoliko godina već smo uložili velika sredstva da svako groblje dobije parkiralište, obnovljena je većina mrtvačnica, a preostale dvije će se obnoviti u ovoj godini.- izjavio je gradonačelnik.

Između ostaloga, usvojena je i odluka o isplati naknade roditelju njegovatelju ili njegovatelju, kao jedne od 23 socijalno-demografske mjere koju provodi Grad Belišće, zatim odluka o subvencijama za označavanje pasa neoznačenih mikročipovima i obveznom cijepljenju pasa protiv bjesnoće na području Grada Belišća, odluka o davanju suglasnosti za projekt „Izgradnja nadstrešnice uz Dom romske nacionalne manjine u Bistrincima“ te je usvojen i Program poticajnih mjera grada Belišća za razvoj gospodarstva u 2022. godini. Usvojeno je i Izvješće o stanju sigurnosti na području grada Belišća i prigradskih naselja za 2021. godinu, a koje je iznio načelnik Policijske postaje Belišće Vlado Krznarić.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content