Grad za mlade, Novosti|

Od 18. do 21. siječnja 2022. godine u Slunju je održano četverodnevno osposobljavanje pod nazivom „Rad s mladima na lokalnoj razini“.

Na navedenom osposobljavanju sudjelovalo je šesnaest gradova iz cijele Hrvatske, a kao predstavnik Grada Belišća sudjelovao je voditelj Odsjeka za sport, tjelesnu kulturu, turizam, zdravstvo i socijalnu skrb Branimir Kolarić.

Spomenuto događanje označilo je početak trećeg izdanja nacionalnih aktivnosti u okviru projekta Europe Goes Local u organizaciji Agencije za mobilnost i programe Europske unije.

Projekt Europe Goes Local provodi se od 2016. godine, a s početkom novog programskog razdoblja (2021.—2027.) otvoreno je novo poglavlje projekta u okviru kojega će se kroz različite aktivnosti svim dionicima rada s mladima na lokalnoj razini omogućiti osnaživanje i umrežavanje kako na europskoj tako i na nacionalnim razinama zemalja partnera na projektu.

Tijekom četiri dana osposobljavanja predstavnici gradova imali su priliku usvojiti temeljne pojmove o radu s mladima, saznati više o sudjelovanju mladih u životu lokalne zajednice i nadahnuti se uspješnim primjerima. Kao temelj za daljnji rad u projektnim aktivnostima, gradovi su izradili individualne planove za stvaranje poticajnog okružja za rad s mladima u vlastitim zajednicama unutar kojih su osmislili nekoliko važnih strateških aktivnosti.

Gradovi koji sudjeluju u trećem izdanju nacionalnih aktivnosti prethodno su odabrani na otvorenom pozivu za sudjelovanje EGL projektu: Belišće, Čakovec, Crikvenica, Donja Stubica, Gospić, Koprivnica, Križevci, Opatija, Ploče, Pula-Pola, Šibenik, Slatina, Umag – Umago, Vinkovci, Vrgorac i Zagreb.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content