Novosti|

Jučer je održana 36. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća. Između 33 točeke dnevnog reda, treba svakako istaknuti još jedan rebalans proračuna, ali i usvajanje prijedloga proračuna za 2017. godinu u iznosu većem od 95 milijuna kuna. Gradonačelnik Dinko Burić ovaj proračun naziva planom želja, a u sklopu njega su i 33 nova projekta na području grada i prigradskih naselja.

-Na kraju ove 2016. godine mislim da imamo razloga biti zadovoljni s obzirom da smo uspjeli većim dijelom realizirati, a manji dio ćemo prenijeti u iduću godinu, 33 projekta vrijedna više od 22 milijuna kuna. Svaki na svoj način postali su novo obilježje na području grada i ostat će kao trajne vrijednosti. Svi imamo razloga biti ponosni da se trud isplatio i da uz naših 23 milijuna kuna izvornog prihoda, godinu ćemo završiti s izvršenjem znatno iznad 40 milijuna kuna, na kraju sjednice je rekao gradonačelnik Belišća Dinko Burić.

Zahvalio se svima koji su doprinijeli tome, od svih djelatnika Gradske uprave, jednako tako i svim vijećnicima na potpori u realizaciji ovih projekata. Što se tiče 2017. godine, gradonačelnik Burić kaže kako se radilo na pripremi projekata – pripremljeno je ponovno, kao i lani, 33 projekata, ali znatno većih vrijednosti – više od 76 milijuna kuna.

-Svjesni smo da svi ti projekti neće proći, ali oni moraju biti smješteni u gradski proračun, jer oni koji prođu, moraju se ondje naći. U pripremi projekata potrošili smo milijun kuna za izdadu projektne dokumentacije za tih nekoliko krucijalnih projekata i sada čekamo rezultate natječaja za svaki od tih projekata. Tim projektima želimo dati doprinos poboljšanju uvjeta života na području grada u svim segmentima.

Nadolazeća godina je za grad Belišće posebno važna i zbog dobivanja titule Europskog grada sporta 2017. godine. Ta će godina biti obilježena brojnim sportskim događanjima. No, na dvije stvari je posebno ponosan i zbog njih radostan:

-Iduće godine ćemo financirati i stipendirati 63 studenta s područja grada, a današnjom odlukom Gradskog vijeća smo naknade za svako novorođeno dijete s područja grada podigli s dosadašnjih 3.000 na 4.000 kuna, istaknuo je belišćanski gradonačelnik.

Na kraju je svim sugrađankama i sugrađanima na području grada Belišća, kao i svim stanovnicima Valpovštine, naše županije, cijele Slavonije i Baranje i cijele Republike Hrvatske i svim ljudima dobre volje poželio sretan i blagoslovljen Božić, te sretnu, zdravu i uspješnu 2017. godinu.

Tekst: Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content