Novosti|

U subotu, 11. studenoga 2023. godine, u Velikoj vijećnici Gradske uprave održana je 31. izvanredna sjednica Gradskog vijeća grada Belišća. Razlog sazivanja izvanredne sjednice bilo je razmatranje prijedloga i usvajanje Odluke o davanju suglasnosti gradonačelnika za potpisivanje predugovora o međusobnim pravima i obvezama u pogledu izgradnje građevine prema provedbenom Programu društveno poticane stanogradnje.

Gradski su vijećnici jednoglasno usvojili navedenu Odluku kojom je dana suglasnost gradonačelniku za potpisivanje Predugovora s Agencijom za pravni promet i posredovanje nekretninama, a čiji je predmet zajednički interes i suglasnost između Grada i APN-a te utvrđivanje uvjeta i preuzimanje prava i obveza pri provođenju daljnjih pripremnih aktivnosti i radnji za realizaciju izgradnji druge zgrade po modelu POS-a u Belišću.

“Zahvalni smo, prije svega APN-u, što je spreman ponovno uvrstiti Grad Belišće u izgradnju još jedne zgrade. Mislim da se prva zgrada pokazala kao iznimno koristan projekt koji mi sami ne bismo mogli napraviti. Zgrada je popunjena, a to je bio, također, jedan od preduvjeta za projekt izgradnje još jedne zgrade te vjerujem da će i ova druga zgrada biti vrlo brzo popunjena jer je veliki interes za time. Potpisivanje ovog Predugovora prvi je konkretan korak u realizaciji ovog projekta, a i pri planiranju Proračuna za sljedeću godinu predvidjeli smo sve obveze koje će Grad preuzeti na sebe kako bi krajnjim korisnicima omogućio povoljnije cijene. Ovisno kada će Grad dobiti građevinsku dozvolu, očekivani početak radova bio bi krajem ljeta, odnosno početkom jeseni, a dovršetak zgrade i mogućnost useljenja 2025. godine“, rekao je gradonačelnik Dinko Burić.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content