Novosti|

Današnja 23. sjednica Gradskog vijeća grada Belišća najvećim je dijelom bila usmjerena nadolazećem Danu grada, pa su se dvije točke dnevnog reda, od njih 10, odnosile na javna priznanja te program proslave 139. rođendana Grada Belišća.

Jednoglasno je usvojena odluka Odbora za javna priznanja da na svečanoj sjednici, koja će biti u nedjelju, 30. travnja, plaketu „Grb grada Belišća“ dobiju Vladimir Lakat, Zvonimir Hajnc, Ivica Anić, Danijel Holjevac, Branko Horvat, Zvonimir Šimenić te Tomislav Šimić – Jelić. Plaketa „S.H. Gutmann“ bit će dodijeljena Buffetu „Kino“, vlasnika Rakipa Rakipovića, tvrtki Centurion d.o.o. te tvrtki Gebruder d.o.o. Bizovac, dok će plaketu za životno djelo „Zlatni list“ posthumno dobiti Dragan Ostojić za izuzetna ostvarenja i doprinos humanitarnom, sportskom, rekreativnom i sveukupnom životu grada Belišća. Ovogodišnji program obilježavanja Dana grada Belišća počeo je proteklog vikenda, a trajat će sve do 7. svibnja, uz mnoštvo različitih programa i aktivnosti u koje su uključene gradske institucije, udruge te sportski klubovi.

Vijećnici su na ovoj sjednici usvojili odluku o davanju koncesije za dimnjačarske poslove, usvojena je izmijenjena odluka o kupoprodaji stanova u vlasništvu APN-a, a usvojeni su i zaključci povodom razmatranja zahtjeva za očitovanjem o pravu prvootkupa nekretnine. Zadnje dvije točke dnevnog reda ticale su se Poduzetničkog inkubatora i tvrtke Kombel. Vijećnici su odlučili Poduzetničkom inkubatoru Polet dati na upravljanje novoizgrađenu proizvodnu zgradu  – Poduzetnički inkubator i parkiralište. Obzirom da su se uređenjem središnjeg gradskog trga povećale zelene površine u Belišću, bilo je potrebno to unijeti u dosadašnji cjenik pod stavkom mjesečnog hortikulturnog uređenja.

O uređenju belišćanskog trga te o novom Poduzetničkom inkubatoru bilo je riječi i na aktualnom satu, a pitanja je zamjenici gradonačelnika Ljerki Vučković uputio vijećnik Igor Paloh, izrazivši zadovoljstvo što se vidi da se radovi bliže kraju i da nakon više desetljeća središte Belišća ima nove obrise, a belišćanski poduzetnici dobivaju mogućnost „stanovanja“ u novoizgrađenom proizvodnom poduzetničkom inkubatoru.

-Provođenje dvaju vrijednih projekata bliži se kraju. Projekt izgradnje proizvodnog poduzetničkog inkubatora završava 1. lipnja, međutim već do kraja ovog mjeseca trebali bismo imati prve stanare, koji će to postati nakon što se provede odgovarajući natječaj. Isto tako, kod projekta List do lista – industrijska baština Belišća, koji službeno traje do 30. lipnja, a čiji smo najvrjedniji dio – uređenje palače Gutmann već završili, sada se kraju privodi uređenje pristupnih površina koje obuhvaćaju i naš trg. I tu bi radovi trebali biti gotovi do kraja mjeseca te se nadamo da ćemo ponosno, za Dan grada Belišća, našim gostima moći pokazati središnji trg u punom sjaju, rekla je zamjenica gradonačelnika Ljerka Vučković te dodala da se zahvaljuje svim našim sugrađanima na strpljenju kroz ovo vrijeme dok je uređenje trajalo, napomenuvši da će se do službenog datuma završetka provoditi promotivne aktivnosti projekta List do lista – industrijska baština Belišća.

Tekst: Monika Đogaš, Gradski radio Belišće
Foto: Tin Lacković, Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content