Novosti iz života udruga|

U subotu, 27. siječnja 2024. godine u prostorijama DVD-a Belišće održana je 140. redovna godišnja Skupština DVD-a Belišće uz nazočnost gostiju iz susjednih DVD-ova s područja VZG-a Belišće (Bistrinci, Bocanjevci, Vinogradci, Tiborjanci, Veliškovci i Gat), te operativnih i pričuvnih članova i vatrogasne mladeži  DVD-a Belišća.

Skupštini DVD-a Belišće nazočila je zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković.

Skupštinu su medijski pratili predstavnici Belišćanskog lista i Gradskog radija Belišće.

Nazočni su poslušali Izvješće o radu DVD-a Belišća i Financijskog izvješće u 2023. godini, te Planove rada i financija za 2025. godinu, koji su jednoglasno usvojeni.

Zapovjednik Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće Dubravko Čovčić govorio je o radu središnje vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, kao nositelju rada i razvoja vatrogastva na području Grada Belišće, a čiji rad ujedno doprinosi i kvalitetnom radu VZ OBŽ-a.

Kao najznačajnija događanja u 2023. godini izdvojio je donaciju autoljestava iz DVD-a Matrei on Osttirol iz Austrije, pokrajine Tirol, u sklopu projekta opremanje DVD-a na području Vatrogasne zajednice osječko-baranjske županije, koju su potaknuli zapovjednik Zoran Pakšec i predsjednik Zdenko Čarapar, kojima se ovim putem zahvaljujemo. Na području oko mosta u Belišću održana je Županijska vježba snaga Civilne zaštite županije osječko-baranjske, gdje su dio aktivnosti obavljali članovi DVD-a Belišće i snage CZ-a Grada Belišća. Također, održana je zajednička vježba između središnje vatrogasne postrojbe Belišće i radnika DS Smitha Belišće na Papirnom stroju 2, gdje je obavljena koordinacija radnji pri intervencijama u industriji. Organizirane su redovne i izvanredne dislokacije operativnih članova u Supetru na Braču i Pleternici, te ispomoći kod poplava (Satnica Valpovačka).

Na kraju, naglasio je nužno jačanje profesionalne jezgre u središnjim vatrogasnim postrojbama koje su predviđene Procjenom i Planom zaštite od požara, jer novo vrijeme nosi nove zahtjeve i izazove na vatrogasnim intervencijama.

Predsjednik Slavko Milekić na zadnjoj sjednici Upravnog odbora DVD-a podnio je ostavku na funkciji predsjednika DVD-a Belišće iz osobnih i poslovnih razloga, obavljena je razrješnica za Slavka Milekića na navedenu funkciju i obavljen izbor novog Predsjednika. Na prijedlog Upravnog odbora DVD-a Belišće za Predsjednika DVD-a Belišće imenovan je Željko Čakalić – vatrogasni časnik I. klase. Slavko Milekić kao voditelj Skupštine pozvao je nove članove operativne postrojbe DVD-a Belišće Romanu Hudovernik, Tenu Đurđević, Dunju Kenđelić, Sonia Habusa i Marka Vrtarića, da uz prisustvo zapovjednika DVD-a Dubravka Čovčića, izreknu i potpišu prisegu za članstvo u DVD-u Belišće.

Zamjenica gradonačelnika Grada Belišća Ljerka Vučković izrazila je zahvale i čestitke na postignutim rezultatima, te napretku koje ovo društvo kroz svojih 140 godina postojanja postiže za boljitak vatrogastva i zaštite od požara na području Grada. Ovim putem zahvalila se Slavku Milekiću na doprinosu razvoju društva i šire, a ujedno čestitala novom predsjedniku društva Željku Čakaliću. Zahvalila je i operativnim vatrogascima na njihovoj požrtvovnosti i nesebičnom radu u vatrogasnim intervencijama, a posebno u radu s mladima. Posebno je istaknula važnost središnje vatrogasne postrojbe koja je nositelj operativnih aktivnosti, koju treba ojačati u kadrovskom smislu što je propisano Procjenom i Planom ZOP-a Grada Belišća, u nadi da će i drugi subjekti pripomoći tom cilju.

Potom je predsjedavajući Slavko Milekić najavio uručivanju uvjerenje o osposobljenosti za zvanje. Zapovjednik VZG-a Dubravko Čovčić uručio je diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac“ Romani Hudovernik, Teni Đurđević, Dunji Kenđelić, Soniu Habusu i Marku Vrtariću (Mirjam Crnoja nije mogla nazočiti dodjeli), diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasac I. klase“ Andrijana Kitonić, diplomu i uvjerenje za stjecanje zvanja „Vatrogasni dočasnik“ Juraju Markoti.

Na kraju, zapovjednik DVD-a Belišće Dubravko Čovčić, u svoje osobno ime i članova DVD-a Belišće, zahvalio se Slavku Milekiću na svemu onome što su zajednički kroz zadnjih 17 godina radili na razvoju ovog Društva i vatrogastva u cijelosti.

Slavko Milekić obratio se prisutnima iz zahvalio svim članovima na podršci koju je imao, s željom daljnjeg doprinosa za boljitak ovog Društva.

Nakon iscrpljenog dnevnog reda predsjedavajući Slavko Milekić zahvalio se prisutnima na nazočnosti i zaključio rad Skupštine.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content