Novosti iz života udruga|

U nedjelju, 28.siječnja 2024. godine, u prostorijama Hrvatskog doma u Bocanjevcima, održana je redovita izvještajna godišnja skupština Muške pjevačke družine Bocanjevački pajdaši, koja je ove godine ujedno bila i izborna.

Uz članove društva, skupštini su prisustvovali i predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko, predsjednik DVD-a Bocanjevci Milan Strahinec, dopredsjednik KUD-a Šokadija Bocanjevci Armenio Vidošić, tajnica NK Hrvatski sokol Adrijana Vuksanić, predstavnici prijateljskih pjevačkih skupina iz Satnice i Kešinaca i podupirajući članovi društva.

Nakon izabranog radnog voditeljstva, nazočni su poslušali izvještaj o radu društva u 2023. godini koje je bilo rekordno po aktivnostima u povijesti. Ukupno su Bocanjevački pajdaši u 2023. godini imali 29 nastupa i 54 održane redovite probe, a njihova pjesma čula se širom cijele Slavonije, ali i u Bosni i Hercegovini.
Uslijedilo je financijsko izvješće za 2023. iz kojeg je bilo vidljivo da su uz sredstva Grada Belišća i Osječko-baranjske županije, velik doprinos dali i sami članovi udruge.

Nakon usvajanja izvješća za 2023. godinu i razrješnice članovima tijela upravljanja, uslijedio je odabir novog vodstva za iduće četverogodišnje razdoblje. Tako je za mjesto predsjednika Muške pjevačke družine Bocanjevački pajdaši ponovno izabran Željko Vuksanić. Za dva dopredsjednika izabrani su Antun Molnar i Ivica Barić, za tajnika Bojan Vuksanić, a za članove upravnog odbora Zdravko Pavoković, Igor Golub i Josip Vidošić.

Novo vodstvo je obznanilo i plan aktivnosti te financijski plan za 2024. godinu što je skupština jednoglasno i prihvatila, nakon čega su uslijedili pozdravne riječi gostiju.

Prisutnima se obratio predsjednik Gradskog vijeća Grada Belišća Dario Fletko koji je prenošeći pozdrave gradonačelnika Dinka Burića, obećao i nadalje pomoć Grada Belišća u radu družine imajući na umu što sve čine za očuvanje tradicije. U svom govoru je spomenuo i gotovo nestvaran broj aktivnosti na kojima im je čestitao i zaželio jednako uspješnu i 2024. godinu.

Uslijedile su i pozdravne riječi ostalih gostiju koji su pohvalili rad Muške pjevačke družine te obećali jednako uspješnu suradnju i u nadolazećem razdoblju.

Nakon što je skupština iscrpila sve točke dnevnog reda, predsjednik radnog voditeljstva je zaključio skupštinu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content