Novosti iz života udruga|

U nedjelju ujutro dvadeset osam planinara odlazi u pravcu Gazija na tradicionalni susret planinara pod nazivom “ZADNJA PRVOGA” (zadnja nedjelja u prvom mjesecu).

Planinari su stigli u Gazije na mjesto okupljanja do planinarske kuće “Tivanovo”.

Na susret se odazvalo oko 150 planinara iz lijepe naše. Tamo su ih dočekala i četiri člana belišćanskog društva iz Đurđenovca i Feričanaca, a još četvero je došlo osobnim autima tako da je belišćansko društvo po odazivu bilo najbrojnije.               

Domaćin ih je dočekao s toplom okrjepom i tradicionalnim doručkom, kruhom s masti i paprikom i domaćim pekmezom. Domaćin je HPD “Sokol” Feričanci.

Nakon pozdravne riječi domaćina kreće se na hodanje po stazama Krndije. Prva staza je staza “DIDA RAČKOG” u trajanju oko tri sata. Druga staza je do Petrova Vrha u trajanju oko pet sati. Većina sudionika ide na stazu “DIDA RAČKOG”, a ostali odlaze do stare vučnice oko dva sata hoda. Dan je bio lijep tako da su planinari uživali u prirodi na svježem zraku i ljepotama šume i potočića. Dok su hodali tri (domaća) člana su ostala i kuhala ručak kako je bilo dogovoreno.

Nakon hodanja kuhani obrok im je prijao te su se družili uz jelo, piće, kolače. Vrijeme prolazi, dan je kratak i planinari su krenuli kući zahvalivši se na gostoprimstvu i pozdravljajući se s domaćinima do sljedećeg susreta.

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content