Novosti|

U Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće u četvrtak, 8. srpnja 2021. godine, gostovao je renomirani hrvatski književnik Ivica Prtenjača. On je već gostovao u Knjižnici 2010. godine zajedno s autoricom Ivanom Bodrožić koja je predstavljala svoj poznati roman Hotel Zagorje i tada je bio u ulozi predstavnika izdavačke kuće Profil koja je objavila Ivaninu knjigu. Ovoga puta došao je Belišćanima predstaviti sebe kao autora, a susret je organiziran u suradnji s Nenadom Kunštekom, komercijalnim predstavnikom izdavačke kuće V.B.Z. koja objavljuje Prtenjačine knjige.

Tako je u razgovoru s ravnateljicom Knjižnice Vlastom Putar, koja je bila moderator susreta, Ivica publici ispričao sve o svojim književnim počecima i razvitku svoga autorskog života prepričavajući razne životne anegdote koje su utjecale na njegov rad. U književnosti se pojavio kao pjesnik, pripadnik mlade generacije koja je stasala u drugoj polovici 1990-ih, i poeziju je istaknuo kao svoj najvažniji književni izričaj jer, kako i sam kaže, ona je za njega najvitalnije kreativno iskustvo. Ipak, izvrsno se snalazi i u proznoj formi, dramskim tekstovima i novinarskim kolumnama. Upravo zbog te svestranosti i predanog rada prepoznat je kao književnik čija djela treba čitati, stoga su mu pojedine pjesme, ciklusi pjesama te romani prevedeni na dvadesetak stranih jezika. Njegovu izvrsnost potvrđuju i brojne prestižne nagrade koje je dobio u Hrvatskoj i diljem Europe.

Uz sva ta priznanja i kvalitete koje ga krase kao književnika, Ivica ima i neizmjernu vedrinu kojom je oduševio belišćansku publiku, a velik broj posjetitelja ovog susreta pokazuje da su ljudi itekako željni ovakvih događanja.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Fotografije: Zaim Saljiji

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content