Novosti|

U obilježavanje titule Belišće – Europski grad sporta 2017. godine, uključio se i Nogometni klub Croatia Veliškovci i to organizacijom nogometnog turnira. U utorak, 15. kolovoza 2017., na nogometnom igralištu Kod dva hrasta održan je 4. Memorijalni turnir Franjo Zajec – Emil Ćosić, a pozivu veliškovačkih nogometaša odazvali su se članovi NK Sokol Rakitovica, NK Gat i NK Kitišanci.

Nakon razigravanja, za treće su mjesto igrali Gačani i Kitišančani, rezultat je bio 3:0, dok su u finalu ekipe NK Croatia Veliškovci i NK Sokol Rakitovica igrali 0:0. Izvođenje jedanaesteraca (5:4) ipak je odlučilo da su pobjednici ovog turnira domaći nogometaši.

Veliki prijelazni pehar pobjedničkoj veliškovačkoj ekipi te male pehare za drugo mjesto ekipi Sokola i treće mjesto ekipi Gata, uručili su Janko Ćosić, sin pokojnog Emila Ćosića te predsjednik domaćina NK Croatia Nikola Vorih. Nogometašima je čestitao i Milan Zamaklar, predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća.

Govoreći o ovom memorijalnom nogometnom turniru, Nikola Vorih, predsjednik NK Croatia Veliškovci istaknuo je kako turnir organiziraju već četvrtu godinu u znak sjećanja na dvojicu preminulih članova, koji su svojim djelovanjem zadužili veliškovački nogometni klub. Franjo Zajec bio je dugogodišnji nogometaš i jedan od glavnih organizatora događanja u klubu, zahvaljujući kome klub uopće i postoji. Emil Čosić bio je dugogodišnji predsjednik kluba, nakon toga je bio oružar i sasvim sigurno je jedan od onih zbog kojih se u Veliškovcima nogomet i danas igra.

Tekst: Monika Đogaš (GRB)
Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content