Novosti|


Na dan Velike Gospe, svetkovine Uznesenja Marijina, predstavnici belišćanske Udruge hrvatskih dragovoljaca Domovinskog rata redovito hodočašće u Aljmaš. Tako su 15. 8. 2017. godine, u ranim jutarnjim satima krenuli u Aljmaš. Po ustaljenom redoslijedu, po dolasku u Aljmaš pohodili su križni put na aljmaškoj “Kalvariji”. Potom su odali počast i zapalili svijeću poginulima i nestalima u Domovinskom ratu kod spomen obilježja stradalnicima Domovinskog rata na desnoj obali Dunava.

Svetu misu za poginule i stradale branitelje i civilne stradalnike Domovinskog rata predvodio je vlč. dr. sc. Stanislav Šota, docent na katedri Pastoralne teologije Katoličkog bogoslovnog fakulteta u Đakovu. U propovjedi se vlč. Šota osvrnuo na probleme i krizu u današnjem društvu, te upozorio kako vjernici molitvom i vjerom mogu pomoći u osobnom rješavanju krize, istinskom vjerom i slavljenjem Boga, Isusa Krista i Gospe, a ne sitnim i ispraznim molitvama.

Kako je vlč. Šota dugogodišnji prijatelj i suradnik belišćanskih dragovoljaca, ovom prigodom upriličeno je druženje prije i nakon mise. Dragovoljci su primili korisne savjete i duhovnu pomoć, te se sretniji i bogatiji vratili u Belišće, gdje će svoja iskustva prenositi ostalim članovima UHDDR-a.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content