Novosti|

U subotu, 20. studenog 2021. godine, obilježena je 13. manifestacija Noć kazališta u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

Ove godine posjetitelji su imali prilike uživati u premijeri predstave “Čaj za dvije” slovenskog autora Tone Partljiča u režiji Ivice Koprivnjaka.

Publiku su svojom odličnom izvedbom ove humoristične predstave zabavili i nasmijali do suza glumci belišćanskog dramskog ansambla: Nevenka Blažević, Ana Srakić, Dubravko Šokčević, Ines Majdenić, Vlado Jung i Vladimir Paulić. Šaptačica je bila Ada Komaromy.

Podsjetimo, “Čaj za dvije” duhovita je i topla predstava u kojoj u sudbinama likova prepoznajemo mnoge životne situacije. Radnja je smještena u dom za starije i nemoćne osobe gdje zajedničku sobu privremeno dijele jedna priprosta seljanka i jedna bivša glumica, prvakinja kazališta. Njihove kulturološke različitosti i navike izvor su brojnih duhovitih situacija ispod čega se nazire priča o taštini, odbačenosti, ali i prijateljstvu.

Nakon predstave, priznanja za svoj dugogodišnji rad u amaterizmu, dobili su Nevenka Blažević za 20 godina te Roberta Paulić, Ana Paulić i Vladimir Paulić za 5 godina. Poklone i priznanja uručio im je predsjednik Amaterskog kazališta Belišće Zvonimir Iveković.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content