Novosti|

U petak, 5. kolovoza 2022. godine, Grad Belišće i Turistička zajednica grada Belišća organizirali su tradicionalnu biciklističku vožnju “Biciklom do spomenika” povodom Dana pobjede i domovinske zahvalnosti i Dana hrvatskih branitelja.  

Sudionici su se okupili ispred zgrade Gradske uprave odakle su u biciklističkoj koloni krenuli prema Spomeniku poginulim pripadnicima 107. brigade Hrvatske vojske na lijevoj obali Drave gdje je bio upriličen protokol polaganja vijenaca i odavanje počasti poginulim hrvatskim braniteljima i svim stradalnicima Domovinskog rata.

Počast i zahvalu, u ime Grada Belišća i Gradskog vijeća grada Belišća, odao je potpredsjednik Gradskog vijeća Bojan Vuksanić s članovima. Pijetet i zahvalu odali su i predstavnici Policijske postaje Belišće na čelu s pomoćnikom načelnika Nikolom Pepićem, braniteljskih udruga UHDDR-a Belišće i HVIDR-e Belišće i okolnih mjesta, Udruge udovica Valpovo-Belišće, Udruge umirovljenika unutarnjih poslova Osijek podružnica Belišće, gradski vijećnici, povjerenici za prigradska naselja.

Svečanom i dostojanstvenom obilježavanju pridružili su se i predstavnici Odjela prevencije Policijske uprave osječko-baranjske, predstavnici gradskih tvrtki i ustanova, sportskih i ostalih udruga te građani.

Himnu Republike Hrvatske i prigodnu skladbu izvela je Valentina Pavlović, a službu riječi predvodio je belišćanski župni vikar fra Mirko Mišković.

Nakon svečanog dijela programa, svi sudionici uputili su se u Ribički dom na lijevoj obali Drave gdje je Turistička zajednica grada Belišća pripremila osvježavajuće napitke i peciva sudionike.

Foto: Matej Šimić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content