Novosti|

Dječji tjedan obilježit će se od 3. do 8. listopada pod nazivom „Ljubav djeci prije svega“ i „Odrasli čujte naše mišljenje“ nizom akcija i događanja na području grada Belišća u organizaciji belišćanskog Društva „Naša djeca“ i u suradnji s Gradom Belišćem, Dječjim vrtićem, Osnovnom školom, Amaterskim kazalištem te DVD-om Belišće.

Dječji tjedan već se tradicionalno 61 godinu obilježava u Hrvatskoj prvog tjedna u listopadu, a prošle je godine prvi puta i Vijeće za djecu RH i Ministarstva obitelji, branitelja i međugeneracijske solidarnosti službeno proglasilo ponedjeljak u prvom punom tjednu mjeseca listopada Međunarodnim danom djeteta.

Program Dječjeg tjedna:

PONEDJELJAK (3.10.2011.) U akciji PRIJATELJ PRIJATELJU prikupljat ćemo slatkiše i školski pribor u školi kroz cijeli tjedan.Prikupljeno ćemo darivati i sigurno time razveseliti nekoga. Pisat ćemo i crtati u vrtiću i školi PORUKE DJECE ODRASLIMA s motom Odrasli čujte naše mišljenje u kojima ćemo likovnim i literarnim radovima poslati odraslima poruku o našim potrebama i željama. Nakon toga će biti postavljena izložba dječjih radova u holu gradske uprave.

UTORAK (4.10.2011.) U 13 sati će se održati prijem kod gradonačelnika Zvonka Borića za nagrađene učenice s mentorima te članovima DND-a Belišće. Učenice Lucija Grgurić, Klara Iličić i Ana Šerić su na državnom natječaju „Moja prva knjiga“ osvojile sa svojim slikovnicama treće mjesto .Mentori su bili Karmen Soldo, Vanesa Šerić i Marija Ajduković .

SRIJEDA (5.10.2011.) U veselom i glazbom popraćenom prijepodnevu u centru Grada slijedi program pod nazivom MI SMO DJECA VESELA gdje će se od 10 sati družiti polaznici Vrtića i učenici nižih razreda Osnovne škole crtajući kredom na pločniku.

ČETVRTAK (6.10.2011.) Stariji učenici belišćanske škole, polaznici Dramskog studija mladih pri Amaterskom kazalištu u Belišću će za svoje mlađe prijatelje izvesti kazališnu predstavu „Družba Pere Kvržice“. Predstava je za učenike od 1.do 4.razreda u Amaterskom kazalištu Belišće s rasporedom prikazivanja: AB smjena u 11 i 30 sati te CD smjena u 13 .00 sati.

PETAK (7.10.2011.) Na igralištu Osnovne škole Ivana Kukuljevića Dobrovoljno vatrogasno društvo Belišće i njihovi najmlađi članovi će izvesti pokaznu vježbu za učenike od 1. do 4. razreda . Za AB smjenu prijepodne u 9.30, a za CD smjenu poslijepodne u 15.30) U aktivnosti „DJECA DJECI “ istog dana 4.c i 4.d razred s učiteljicama Anitom Korov i Dajnom Đermešter posjetit će vrtić Maslačak i izvesti program koji su priredili zajedno sa svojim učenicima za djecu vrtića.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content