Novosti|

Dan hrvatskih knjižnica obilježava se svake godine 11. studenog diljem Hrvatske. Cilj obilježavanja toga dana je bolja vidljivost i prepoznatljivost knjižnica i knjižničnih usluga u javnosti, upoznavanje s mnogostrukim poslanjem i važnom ulogom knjižnica u informiranju, obrazovanju i kulturi pojedinaca i zajednice u cjelini te razgradnja stereotipnih predodžbi o knjižnicama i knjižničarima. Ukratko, obilježavanjem toga dana želi se istaknuti važnost svih vrsta knjižnica u Hrvatskoj.

Upravo zbog svega navedenog Gradska knjižnica i čitaonica Belišće već godinama na taj dan provodi akciju poklanjanja knjiga svima koji se po prvi put učlanjuju u Knjižnicu i onima koji dođu obnoviti svoje članstvo. Tako će učiniti i ove 2021. godine u četvrtak, 11. studenog, u vremenu od 13 do 19 sati. Pozivaju se korisnici Knjižnice, građani Belišća i mještani susjednih mjesta da dođu u četvrtak u Knjižnicu i iskoriste ovu zanimljivu akciju.

Istoga dana u 17 sati održat će se kreativna radionica za odrasle “Zlatarovo doba kroz quilling” koju će voditi Ivana Kopić, odgojiteljica iz Centra za pružanje usluga u zajednici Klasje Osijek, iz Poludnevnog boravka u Bistrincima. Ovom prilikom knjižničarke obavještavaju sve zainteresirane kreativce da su mjesta za radionicu popunjena, no ističu da svakako treba pratiti informacije na Facebook stranici Knjižnice u slučaju da neka od prijavljenih sudionica bude spriječena sudjelovati jer se time otvara slobodno mjesto za radionicu. Ako do toga dođe, zainteresirani se mogu prijaviti odmah na knjižničnoj Facebook stranici, pozivom na broj telefona 400-627 ili osobnom prijavom u Knjižnici.

Tekst: Dijana Milišić-Zečević
Fotografija: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće, Ivana Kopić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content