Novosti|

Obavještavamo udruge s područja Grada Belišća da se Javni natječaj za financiranje projekata udruga iz Proračuna grada Belišća u 2018. godini planira raspisati u siječnju 2018. godine te ovim putem pozivamo udruge koje djeluju na području Grada Belišća da prijave svoje projekte na navedeni natječaj.

Jedinice lokalne samouprave dužne su kod dodjele sredstava iz svojih proračuna primjenjivati Uredbu o kriterijima, mjerilima i postupcima financiranja i ugovaranja programa i projekata od interesa za opće dobro koje provode udruge (NN 26/15) koja propisuje dodjelu sredstava udrugama putem javnog natječaja ili javnog poziva za udruge, a samo u iznimnim slučajevima bez prijave na natječaj.

S obzirom na navedeno, posebno naglašavamo da u svojim projektnim prijedlozima za 2018. godinu treba navesti sve planirane troškove za koje se očekuje financijska podršku grada Belišća jer, sukladno navedenom propisu, Grad Belišće neće odobravati financijska sredstva po zamolbama udruga, a koja su se mogla planirati i navesti u troškovnicima projektnih prijedloga koji će biti prijavljeni na natječaj za udruge u 2018. godini.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content