Novosti|

Predavanja u organizaciji Društva energetičara Belišće, započela u gradskoj Vijećnici Grada Belišća

U organizaciji Društva energetičara Belišće i Saveza energetičara Slavonije i Baranje iz Osijeka – Sekcije za izobrazbu energetičara, početkom travanja započeo je pripremni tečaj za polaganje stručnih ispita za energetska zvanja u Belišću, a za koji Savez posjeduje licencu. Temeljem Pravilnika o stručnom osposobljavanju i provjeri znanja za upravljanje i rukovanje energetskim postrojenjima, obvezatno je stručno osposobljavanje i provjera znanja za energetičarska zvanja, kao i ponovna provjera znanja (recertifikacija postojćih dozvola) nakon određenog vremena za strojare kotlovskih postrojenja, strojare parnih turbina, rukovatelje pripreme vode i strojare crpnih stanica, dispečere u EES-u te rukovatelje centralnog grijanja i termoventilacije.

Stručna sprema i radno iskustvo polaznika pripremnog tečaja za polaganje stručnog ispita određeni su Pravilnikom, a kandidati moraju biti osposobljeni za elektro, strojarsko ili kemijsko zvanje.

Pripremni tečaj za polaganje ispita za navedena zvanja planiran je u ukupnom trajanju od 70 do 120 školskih sati, ovisno o vrsti zanimanja. Organizacija predavanja, predavači i voditelji stručnog tečaja članovi su Društva energetičara Belišće i Savaza energetičara Slavonije i Baranje. Polaznike tečaja čine 20-tak radnika Energetike iz tvrtke Duropack Belišće d.o.o., te 15-tak djelatnika iz osnovnih škola okolnih prigradskih mjesta: Đurđenovca, Našica, Viljeva, Magadenovca, D.Miholjca, Petrijevaca za zanimanja rukovatelja centralnog grijanja i ložača centralnog grijanja.

Oposobljavanja iz teorijskog dijela predavanja održavaju se svakim radnim danom od 16 do 19 sati. Prva, skupna predavanja, održavaju se u gradskoj vijećnici, te se i u ime Saveza zahvaljujem gradonačelniku i gradskoj upravi Grada Belišća na ukazanoj podršci i osiguranju uvjeta za predavanja. Također, zahvaljujem svima ostalima koji su dali svoj doprinos organizaciji i stvaranju svih tehničkih i drugih preduvjeta za kvalitetno održavanje predavanja.

Predsjednik DE Belišće
Zlatko Safkin

Odgovori

Close Search Window
Skip to content