Novosti|

Jučer je održana 2. sjednica Vijeća za prevenciju grada Belišća na kojoj je predsjednik Domagoj Varžić prezentirao što je učinjeno u proteklom razdoblju te koji su planovi za naredno razdoblje.

Članovi Vijeća: zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, psihologinja u OŠ Ivana Kukuljevića Sanja Samardžija, ravnateljica Doma zdravlja Valpovo dr. Tatjana Lulić Slipac, zajedno s pedagoginjom u SŠ Valpovo Zdenkom Lončarić sudjelovali su 24. veljače na sjednici razrednika i učenika SŠ Valpovo uključenih u projekt ”Inicijativa mladića”.

Vijeće je dalo snažnu podršku projektu u čijem sklopu su održane dvije kampanje: ”Dislajkam mržnju” i ”Prevencija ovisnosti o alkoholu”.

Kampanja ”Dislajkam mržnju” održana je 13. ožujka, također u SŠ Valpovo, a u njoj su sudjelovali predsjednik Vijeća za prevenciju i član Dinko Jukić, predsjednik Savjeta mladi grada Belišća. Uz potporu i nazočnost članova udruge Status M iz Zagreba i predstavnika Policijske uprave Osječko-baranjske, provedene su aktivnosti: radionica vršnjačkih edukatora – prevencija nasilja i govora mržnje među mladima, u holu škole sniman je video i foto materijal – dislajkam mržnju te je izrađen prigodni grafit na zidu pored škole.

Nakon održane sjednice, članovi Vijeća za prevenciju proveli su zajedno sa službenicima Policijske postaje Valpovo projekt ”Bicikliraj biciklističkom”. Tom su prigodom u ulici K. Tomislava dijelili reflektirajuće prsluke s ciljem promicanja sigurnije vožnje noću i po slabo vidljivom vremenu.

U narednom razdoblju, 30. travnja je planiran nastavak kampanje prevencije ovisnosti o alkoholu pod nazivom ”Razgovaraj o alkoholu i alkoholizmu”, koja će biti namijenjena srednjoškolskoj populaciji.

 

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window
Skip to content