Novosti|

DSC_1831U utorak, 19. veljače 2013.godine, u 18 sati održana je prezentacija vezana za projekt Belišćanski gradski vrtovi. Građani koji su se odazvali pozivu na ovu prezentaciju pokazali su interes za ovu vrstu projekta i postavljali mnogobrojna pitanja na koje je gradonačelnik Zvonko Borić davao odgovore. Zemljište kod stare škole koje je predviđeno za Belišćanske gradske vrtove je preorano, a prvi radovi se očekuju već u proljeće. Izradit će se i pravilnik o načinu korištenja stotinjak parcela površine oko 60 m2, a što je najvažnije Grad besplatno sugrađanima ustupa zemljište na korištenje.
Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju ekološke osviještenosti i potaknuti građane na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe.
Ovo je tek početna faza, a planovi i želje su da to ne ostane samo na vrtovima, nego da se na ovom prostoru uskoro izgrade i novi sadržaji koji bi od tog prostora načiniti pravu malu oazu usred grada, za kojom danas mnogi žude, a koja će se nastojati oplemeniti uz pomoć sredstava iz fondova EU.
Pozivaju se i svi ostali građani koji su zainteresirani za obradu vrta na gradskoj parceli da se jave u Grad Belišće na tel. 400 – 633. Prijavnicu (prijavnica) možete ispuniti u gradskoj upravi, drugi kat, soba broj deset ili putem interneta te poslati na e-mail adresu: s.kifer@belisce.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content