Novosti|

Oko stotinjak volontera već su drugi dan angažirani na akcijama obrane od poplava na području grada Belišća.

Kritične točke na baranjskoj strani poslije mosta kod “Citadele” i vikend naselja “Dravska obala” (kod pijeska) se uspješno brane. Svi oni od jučer neumorno pomažu punjenjem vreća pijeskom i gradnjom nasipa u obrani ugroženih područja, te su sve kritične točke pod kontrolom. Uz građane volontere, djelatnike tvrtke Hidrobela d.o.o., djelatnike tvrtke Kombela d.o.o., učenike Srednje škole Valpovo, članove Baraber Extream tima, DVD-ove s područja grada Belišća, pridružio se i GSS koji svojim čamcem prevozi vreće pijeska od strane ceste do „Citadele“ gdje volonteri grade nasipe kojima pokušavaju spriječiti prodor vode u sam objekat.

Akciju obrane od poplava predvode gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić i načelnica Stožera obrane od poplava Ljerka Vučković.

Danas tijekom cijelog dana i noći nastavljaju se aktivnosti na obrani od poplava te se još jednom mole i pozivaju svi građani koji su u snazi da se uključe u pomoć u obrani od poplave, jer prema najnovijim informacijama tijekom noći i sutrašnjeg dana se očekuje rast vodostaja rijeke Drave za još 40 centimetara.

Vodeni val Drave koji treba doći u noći s petka na subotu, mogao bi doseći nevjerojatnih 620 centimetara.

Stambena naselja grada Belišća neće biti ugrožena.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Close Search Window
Skip to content