Novosti|

U Vijećnici Općine Feričanci u petak, 26.10., održana je radionica Lokalne akcijske grupe Karašica u okviru izrade Lokalne razvojne strategije za područje našeg LAG-a. Na već održanim radionicama predložena su tri sektora unutar kojih će se odrediti prioriteti razvoja: poljoprivreda i gospodarstvo, turizam te malo i srednje poduzetništvo (obrtništvo). Za svaki sektor održat će se posebna radionica gdje će subjekti koji djeluju u pojedinom sektoru zajednički odrediti snage, slabosti, prilike i prijetnje svakog sektora kako bi se mogla izraditi kvalitetna SWOT analiza.
Uvodnu riječ na radionici održao je načelnik Općine Feričanci, Antun Glavaš, nakon čega je predsjednik LAG-a Karašica, Zvonko Borić, pozdravio sve nazočne i otvorio radionicu.

Radionici su nazočili subjekti koji djeluju u različitim područjima turizma te su unutar tog sektora posloženi prioriteti, kao što su npr. umrežavanje županija, turističkih zajednica i lokalnih samouprava kako bi zajednički nastupali na tržištu te tako objedinili turističku ponudu našeg područja. Područje LAG-a Karašica obuhvaća 15 jedinica lokalne samouprave što čini bogatu kulturnu i industrijsku baštinu, gastronomsku ponudu te prirodne resurse koji su veliki potencijal za podizanje turizma na ovom području na visoku razinu. Nedostaci na kojima treba poraditi su nedostatak turističkih agencija, smještajnih kapaciteta, neusklađenost rada turističkih zajednica i subjekata koji se bave turizmom.

O radionicama koje slijede potražite obavijest na našim stranicama i na stranicama Lokalne akcijske grupe Karašica.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content