Novosti|

Na temelju Plana aktivnosti i obveza prema Vatrogasnoj zajednici grada Belišće, u nedjelju 29. lipnja 2014. godine Dobrovoljno vatrogasno društvo Tiborjanci u 12,30 sati održalo je taktičku vježbu kod dječeg igrališta u centru mjesta. U taktičkoj vježbi sudjelovali su operativni članovi DVD-a Tiborjanaca korištenjem vatrogasne tehnike i traktorsku cisternu “Belje”, gdje su korištenjem dva mlaza vode gasili improvizirani požar. Vježba je u cijelosti uspjela, a istu je nadzirao zapovjednik VZG Belišće Dubravko Čovčič.

U sklopu navedene aktivnosti obavljen je stručni nadzor vatrogasne postrojbe DVD Tiborjanci od strane zapovjednika VZG Belišće, gdje je uvidom u stanje vatrogasne tehnike, skupne opreme, osobne opreme, način organiziranja i pripravnosti u slučaju intervencija i ostalo, konstatiralo s zadovoljavajućom ocjenom.

Samu izvedbu taktičke vježbe su pratili gradonačelnik Dinko Burić i njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić, uz prisustvo predsjednika VZG Belišće Nikice Muževića i ostalih mještana.

Nakon vježbe u novim društvenim prostorijama održana je svečana sjednica DVD-a Tiborjanci, gdje je predsjednik DVD-a Tiborjanci Siniša Mandić uz nazočnosti zapovjednika Ivice Talafuka pročitao kratko izvješće povodom 85. godina aktivnog rada DVD-a Tiborjanci. Ujedno se zahvalio Gradu Belišću, VZG Belišće i svim članovima koji su pomogli za dovršenje i uređenje društvenih prostorijama, gdje će se nadalje odvijati društveni život vatrogasaca, ali i drugih potreba za mjesto Tiborjanci.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content