Novosti|

ugovoriU četvrtak, 21. ožujka 2013. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća, na prvi dan proljeća, potpisani su ugovori prvih korisnika Belišćanskih gradskih vrtova.
Svi korisnici su dobili na uvid Pravilnik (PRAVILA O SUDJELOVANJU U RADU BELIŠĆANSKIH GRADSKIH VRTOVA).

Gradonačelnik Zvonko Borić pozdravio je prvih trideset korisnika Belišćanskih gradskih vrtova, zahvalio im što su prepoznali dobar projekt i odlučili sudjelovati u njemu. Naglasio je posebne vrijednosti ekološkog uzgoja povrća te mogućnosti novog oblika druženja sugrađana. Cilj ovog projekta je pridonijeti razvoju ekološke osviještenosti i potaknuti građane na zdrav način života ekološkim vrtlarenjem i proizvodnjom zdrave hrane za vlastite potrebe.

Dr. sc. Dinko Župan, predsjednik Udruge Eko-Karašica, koja je dala snažnu podršku ovoj aktivnosti, također je rekao nekoliko riječi o ovom projektu te naglasio vrijednosti ekološkog uzgoja hrane, terapeutske vrijednosti obrade zemlje i razvoja kulture rada. Ovaj projekt ga je podsjetio na nekadašnju „Školsku zadrugu“, gdje su učenici, uz nadzor učitelja, radili u vrtu, a tu tradiciju danas će nastaviti učenici pojedinih razreda pod vodstvom Vanese Šerić koji će obrađivati nekoliko parcela i na njima uzgajati povrće i cvijeće. Za učenike će rad u vrtu biti edukativnog karaktera. Uočavanjem odnosa u prirodi učenici stječu osnovne spoznaje o samoj prirodi, odnosu čovjeka prema prirodi, važnost suživota čovjeka i prirode. Zajedničkim radom učitelja i učenika postavljaju se temelji za timski rad kroz djelatno sudjelovanje u ostvarivanju programa rada. Takav život i rad u zajednici omogućit će učenicima stjecanje radnih navika , poštivanje dogovora i pravila zajedničkog života te izvršavanje preuzetih dužnosti i obveza da bi zajednica živjela u slozi i razumijevanju.

Pozivaju se i svi ostali građani koji su zainteresirani za obradu vrta na gradskoj parceli bez naknade, da se jave u Grad Belišće osobno, drugi kat, soba br. 10 ili na tel. 400 – 633, a prijavnicu možete ispuniti i putem interneta (prijavnica) te poslati na e-mail: s.kifer@belisce.net

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content