Novosti|

Kada je 2010. godine Igor Angirević ponovno pokrenuo Dramski ansambl mladih u belišćanskom Amaterskom kazalištu, nitko nije očekivao da će publika imati priliku pogledati čak četiri premijere koje su uprizorili mali belišćanski glumci. Prva premijera bila je dječja predstava Družba Pere Kvržice, slijedila je premijera Malog princa, zatim je na scenu došao Duh u močvari, te komedija Lud, zbunjen, normalan.
Audicija za djecu od 7 do 10 godina održat će se u subotu, 8. rujna, u Amaterskom kazalištu u 10 sati. U komisiji će biti Monika Đogaš, Rahela Krulić i Igor Angirević. Nije potrebna nikakva priprema djeca za audiciju, mališani ne trebaju ništa učiti napamet, a važna će biti komunikacija djeteta i komisije. Cijena Male škole glume je 40 kuna mjesečno.
Od početka školske godine, uz redovan rad s učenicima od 5. do 8. razreda, Igor najavljuje i neke novine koje se odnose na one još mlađe potencijalne glumce. Obzirom na veliki interes roditelja, odlučili smo pokrenuti Malu školu glume za učenike nižih razreda osnovne škole, odnosno za djecu od 7 do 10 godina. S njima će se također raditi prema planu i programu Hrvatskog centra za dramski odgoj, najavljuje Igor. Uz njegovo vodstvo i savjete, Malu školu glume vodit će Monika Đogaš uz pomoć Rahele Krulić. One će, uz rad s djecom, morati pohađati preporučene stručne edukacije pri Centru za dramski odgoj, koji inzistira da voditelji steknu stručna zvanja amaterskog dramskog pedagoga.
Mala škola glume je velika novost u našem kazalištu jer se nikada nije radilo s tim uzrastom djece. Radujemo se što ćemo imati male glumačke nade koje će izlaziti na scenu na kojoj će pokazati sve što su naučile uz vodstvo Monike i Rahele. Pozivamo stoga djecu koja vole i žele nastupati na sceni, koja vole glumiti, pjevati, plesati, da dođu sa svojim roditeljima na audiciju. Mala škola glume osmišljena je kao tromjesečni tečaj u kojem će djeca svladavati osnove scenskog pokreta, govora, glume i javnog nastupa, na način kako to preporučuje Hrvatski centar za dramski odgoj, objašnjava Igor, dodajući kako se nada da će i polaznici Male škole glume uživati u čarima dramsko – scenskog stvaralaštva.
Prva grupa polaznika Male škole glume s tečajem bi trebala završiti u prosincu te će prvi javni nastup imati uoči Božića, čime će donijeti radost ne samo svojim roditeljima, nego i svim građanima Belišća. Tom prilikom će malim glumcima biti uručene i diplome Amaterskog kazališta. Nakon božićnih i novogodišnjih praznika bit će ponovno organizirana audicija, a izabrana djeca će oko Uskrsa završiti s tečajem, a i oni će na svom prvom javnom nastupu izvesti prigodnu predstavu.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content