Novosti|

U četvrtak, 20. ožujka 2014. održana je redovita izvještajna skupština Vatrogasne zajednice grada Belišća. Izvještajnoj skupštini nazočili su gradonačelnik grada Belišća Dinko Burić te njegovi zamjenici Ljerka Vučković i Domagoj Varžić.

Vatrogasna zajednica djeluje dvadeset godina, okuplja sedam društava i Službu za zaštitu od požara u gospodarstvu. U Vatrogasnoj zajednici djeluje 455 članova od čega je 165 operativnih vatrogasca. Skupštinu je otvorio predsjednik Nikica Mužević, pozdravio brojne goste, a izvješće o bogatom radu podnio je tajnik i zapovjednik Vatrogasne zajednice Dubravko Čovčić.

Pored toga što je naveo sve aktivnosti koje su provodili, izvijestio je i o sudjelovanju na vatrogasnim natjecanjima, a posebno istaknuo uspjeh dviju ekipa muške mladeži Veliškovci i Belišće) koje će sudjelovati na Državnom natjecanju. U sklopu redovitih aktivnosti proveden je i bogat program osposobljavanja u sklopu kojeg je 37 kandidata steklo zvanje vatrogasca i vatrogasca I klase, a 19 kandidata zvanje vatrogasnog dočasnika i dočasnika I klase.

Uz sve preventivne aktivnosti bilo je i operativnog djelovanja, pa su vatrogasci gasili 21 požar i imali pet tehničkih intervencija. U prošloj je godini nabavljeno i navalno vozilo i tako povećalo operativne mogućnosti belišćanskih vatrogasaca.

Čovčić je predstavio i opsežan plan rada za tekuću godinu. Jedna od najvažnijih zadaća je osigurati određen broj profesionalnih vatrogasaca koji će biti okosnica zaštite i razvoja dobrovoljnog vatrogastva na području grada i prigradskih naselja.

Na uspješno ostvarenim zadaćama čestitao je i gradonačelnik Dinko Burić te vatrogascima obećao da će učiniti sve što je u nadležnosti grada i gradske uprave kako bi stvorili odgovarajuće uvjete za djelovanje na zaštiti od požara. Također je poželio uspjeh mladim ekipama na Državnom natjecanju te obećao svaku pomoć pri organizaciji zajedničkog obilježavanja 130. godišnjice djelovanja DVD Belišća, 110. godišnjice DVD Bistrinci i 90. godišnjice DVD Gat koji će se organizirati u ovoj godini.

 

Odgovori

Close Search Window
Skip to content