Novosti|

U subotu, 2. veljače, u 18 sati u Društvenom domu održana je izborna skupština DVD-a Vinogradci. Na sjednici su uz predstavnike vatrogasnih društava sa područja vatrogasne zajednice grada Belišća i prijateljskih vatrogasnih društava, sudjelovali predsjednik i zapovjednik VZG Belišće Nikica Mužević i Dubravko Čovčić te gradonačelnik Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović.

Dužnosnici ovog vatrogasnog društva, koje broji više od 80 godina aktivnog rada, podnijeli su članovima Skupštine izvješće o radu u proteklom razdoblju s naglaskom na neke od značajnih aktivnosti koje su obilježile rad Društva. Posebno je istaknuto da je u radu Društva sve više prisutno mladih što je garancija budućnosti. Tijekom 2012. godine održane su i dvije operativne vježbe te 15 vježbi za djecu i mladež. DVD Vinogradci tijekom protekle godine sudjelovalo je na natjecanjima sa odraslim članovima i mladim ekipama na natjecanjima u Belišću, Marijancima, Veliškovcima i Retfali. DVD Vinogradci trenutno broji 60 članova te 72 pomažuća člana. Tijekom protekle godine izvršen je i preventivni pregled kućanstava, a suradnja sa drugim vatrogasnim društvima i organizacijama je na zavidnoj razini.
Na Skupštini su izabrani i dužnosnici za sljedeće četverogodišnje razdoblje, tako da je za predsjednika ponovno izabran Ivan Pavošević, zamjenik predsjednika Dragutin Ivaci, za zapovjednika Željko Berečić, za zamjenika zapovjednika Dalibor Vinogradac, za tajnika Stjepan Galošević dok je za blagajnika izabran Ivan Šamadan.
Nazočnima su se obratili i gradonačelnik Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović koji su čestitali na dosadašnjem radu kao i na očuvanju tradicije vatrogastva na ovom području kroz gotovo osam desetljeća. Gradonačelnik je posebno naglasio da su se do sada kod pojave većih nesreća, vatrogasci pokazali kao najorganiziranija snaga u sustavu zaštite od požara. Upravo zbog toga vatrogasci imaju punu potporu grada Belišća, a za ovu godinu planirano je u gradskom proračunu značajno povećanja sredstava za rad vatrogasne zajednice. Iskazao je i spremnost grada Belišća pri nabavci i vatrogasnih odora koje nedostaju članovima Društva, a što je istaknuto kao jedan od problema u radu. Na kraju je poželio puno uspjeha u budućem radu i naglasi da ovo vatrogasno društvo upravo zbog mladih ne mora briniti za svoju budućnost.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content