Novosti|

U subotu, 9. veljače u prostorijama vatrogasnog doma u Belišću, održana je izborna skupština DVD-a Belišće, na kojoj su nazočili predstavnici vatrogasnih društava sa područja VZ grada Belišća, vatrogasnih društava sa područja OBŽ, te gradonačelnik Zvonko Borić i predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović. Na skupštini je donesen novi Statut Društva i Poslovnik o radu Skupštine, a podneseno je i izvješće o radu tijekom proteklog mandata. Vatrogasno društvo Belišće broji 82 člana, od čega 28 operativnih članova, 2 izvršna člana, 12 pričuvnih članova, 22 člana podmlatka, 18 članova mladeži i 1200 podupirajućih članova. Od značajnih projekata koji su realizirani istaknuti su Kup natjecanje Hrvatske vatrogasne zajednice za mladež, nabavka vatrogasnog kombi vozila iz sredstava podupirajuče članarine, nabavka vatrogasne zaštitne opreme u vrijednosti gotovo 200.000,00 kn, te nabavka manjeg navalnog vozila 300.000,00 kn. Tijekom protekle godine, vatrogasci DVD-a Belišće intervenirali su 22 puta i to 20 intervencija gašenja požara te 2 tehničke intervencije. Posebno je napomenuto kako planovi ne bi mogli biti ostvareni bez čvrste suradnje sa lokalnom samoupravom prilikom čega su vatrogasci zahvalili Gradonačelniku, kao najodgovornijoj osobi za razvoj sustava protupožarne zaštite, koja je na zavidnoj razini. Na temelju svega što je ostvareno u prethodnom razdoblju, napomenuto je kako se DVD Belišće može sa ponosom pripremati za proslavu nadolazeće visoke 130. obljetnice rada i postojanja.
Gradonačelnik Zvonko Borić čestitao je vatrogascima na dosadašnjem radu i istaknuo je kako su za vatrogasnu djelatnost izdvojena značajna financijska sredstva u proteklom razdoblju, a posebno u opremanje središnje vatrogasne postrojbe u Belišću koja je nositelj sustava protupožarne zaštite u gradu. Upoznao je članove kako je u pripremi i nabavka još jednog navalnog vatrogasnog vozila vrijednosti oko 300.000,00 kn, a u tijeku su i pregovori sa tvrtkom Belišće d.d. u svezi preuzimanja cjelokupnog sustava protupožarne zaštite u krugu tvornice. U sklopu pregovora u planu je preuzimanje i vlasništva nad cijelim prostorom vatrogasnog doma i opremom, čime će se trajno riješiti problem ne samo za djelovanje središnje vatrogasne postrojbe, već i Vatrogasne zajednice grada Belišća. Na kraju je zaželio puno uspjeha u daljnjem radu i nastavku zajedničke suradnje.
Sve nazočne pozdravio je i Predsjednik Gradskog vijeća Dejan Šovagović koji je čestitao vatrogascima na dosadašnjem radu ali i novoizabranim dužnoscima na funkcije u tijelima Društva.

Na skupštini su izabrani i novi dužnosnici. Za predsjednika je izabran Slavko Milekić, za zamjenika Nikica Mužević, za zapovjednika Dubravko Čovčić, za zamjenika Ivan Vincetić, za tajnika Vedran Opačak, dok su za ostale članove Upravnog odbora izabrani Dominik Nemec, Mijo Bečvardi, Marina Crnoja i Matija Crnoja. Za članove Nadzornog odbora izabrani su Stjepan Pavoković, Baškim Saljiji i Robert Varga. U Zapovjedništvo su izabrani Nikica Mužević, Dubravko Čovčić, Ivan Vincetić, Vedran Opačak, Anđelko Kiš, Dominik Nemec, Martin Rittgasser i Slaven Ranogajec.
Na skupštini su dodjeljenje i nagrade i priznanja. Za stjecanje vatrogasnog zvanja za čin vatrogasca diploma je uručena Miji Bečvardiju, za vatrogasnog dočasnika diploma je uručena Goranu Kenđeliću, Martinu Rittgasseru, Marini Crnoja i Nikoli Harkanovcu. Za 10 godina rada u društvu priznanje su dobili Mario Karapetrić, Martin Rittgasser, Juraj Markota i Zoran Konstantinović. Za 40 godina rada u društvu priznanje su dobili Antun Sabo, Dragan Dukmenić i Nikica Mužević, dok su veteranske spomenice od Hrvatske vatrogasne zajednice dobili Josip Petrović i Antun Sabo. Najoperativac u 2012. godini proglašen je na Skupštini Matija Crnoja.
U kategorijima najmlađih članova također su uručene nagrade i priznanja koji su im uručili njihovi voditelji Marina i Matija Crnoja te Juraj Markota. U kategoriji muške mladeži kao najaktivniji u 2012. godini proglašen je Ivan Šatović dok je u kategoriji ženske mladeži najaktivnija proglašena Ivana Kristić. U kategoriji ženske djece najaktivnija je u 2012. godini proglašena Matea Crnoja sa 60 dolazaka na vježbe, dok je u kategoriji muške djece najaktivniji bio Filip Tošeski sa ukupno 53 dolaska na vježbe. Za aktivnosti u društvu priznanja su dobili i Ana Marija Fumić za 40 dolazaka na vježbe, David Budić za 53 dolaska na vježbe, Fran Špoljarić za 49 dolazaka na vježbe, Jan Kamenko za 42 dolaska na vježbe, Marijana Crnoja za 49 dolazaka na vježbe i Mirjam Crnoja za 57 dolazaka na vježbe.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content