Novosti|

U projektu „Eko vrtovi Belišća“, nakon niza održanih predavanja i radionica kojima smo vas redovito obavještavali, ovaj tjedan, u periodu od 11. -14. lipnja 2012.godine, Marija Ilić – članica Upravnog odbora – Udruge umirovljenika Grada Belišća, kao nositelja ovog zanimljivog projekta, osobno je obišla sve korisnike programa i njihove vrtove.

Ovom prilikom uručila je svim dionicima prikladan paket koji je u izuzetno atraktivnoj i praktičnoj platnenoj vrećici sadržavao: set mini alata za vrtlarenje, dnevnik u koji će korisnici upisivati svoja iskustva, dojmove i rezultate, radne rukavice, kantice za zalijevanje i olovke za vođenje dnevnika.

Vrtovi su izuzetno uspješni te su urodili obilnim plodom već samo nekoliko mjeseci po njihovom zasađivanju što dokazuje prednosti vrtova u povišenim razinama kao i tehnike ekološkog vrtlarenja bez korištenja kemijskih preparata.

Ovakav, ekološki način uzgoja povrtnica i ostalog bilja u našem tradicionalno poljoprivrednom kraju gotovo je potpuno zapostavljen te se nadamo da će se ovaj trend ponovno proširiti kako bi doprinijeli očuvanju našeg okoliša, ali i zdravlja svih nas te izbjegli korištenje povrtnice uzgojenih pomoću kemijskih dodataka (gnojiva i pesticida).

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content