Novosti|

unnamedHrvatsko planinarsko društvo “Belišće” i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće organiziraju izložbu planinarskih fotografija pod nazivom „Slavonijom zbrda-zdola“.

Izložba sadrži probrane najbolje fotografije s planinarsko-slavonskim motivima, a otvorenje izložbe bit će 10.7.2014. u 19 sati u holu zgrade Gradske uprave grada Belišća i Knjižnice Belišće.

Pod ovim nazivom, Slavonski planinarski savez čiji je HPD Belišće član, je 2012. godine pokrenuo digitalni foto festival na svojim internet stranicama. Osnova svih tema fotografija je slavonsko gorje, a festival se održava u četiri ciklusima od po tri mjeseca. Svake godine se određuju teme za svaki ciklus, za svaku temu se fotografije primaju tri mjeseca.

Po isteku svakog kvartala proglašavaju se pobjednici tog ciklusa, a po isteku kalendarske godine izrađuje se po 10 najboljih fotografija svakog ciklusa i kao izložba prikazuju diljem Slavonije. Izložba koju sada predstavljamo satoji se od po 10 najbolje ocijenjenih fotografija iz sva četiri ciklusa festivala 2013. godine. Teme su bile:
1. Planinarski domovi, kuće i skloništa
2. Slavonski planinarski put
3. Cvijeće na slavonskim planinama
4. Izvori, potoci i jezera na slavonskim planinama

Odgovori

Close Search Window
Skip to content