Novosti|

Gradonačelnik Belišća Zvonko Borić i njegova zamjenica Marija Ilić u utorak 22. svibnja su u Uredu gradonačelnika primili studentice pete godine osječkog Ekonomskog fakulteta – Smjer menadžment Ivu Soldo, Mariju Dražić i Sarah Gilming, koje su, s još jednom kolegicom iz Virovitice, osvojile drugo mjesto na najpoznatijem studentskom natjecanju na razini Republike Hrvatske pod nazivom Case Study Competition.

Ovo studentsko natjecanje već sedmu godinu za redom organizira udruga eSTUDENT na zagrebačkom Ekonomskom fakultetu, uz još tri fakulteta, pod visokim pokroviteljstvom predsjednika Republike Ive Josipovića. Od prošle akademske godine natjecanje je prošireno na sva sveučilišta u Republici Hrvatskoj. Cilj natjecanja je povezati najbolje studente u Hrvatskoj s najboljim tvrtkama koje posluju u RH, kako bi mladi ljudi što prije počeli surađivati i stjecati vještine za skori profesionalni život. Studentima se dodjeljuju stvarni poslovni slučajevi poduzeća koja sudjeluju u natjecanju, nakon čega studenti imaju mjesec dana kako bi ponudili idealno rješenje za određenu poslovnu situaciju. Studentice Menadžmenta iz Belišća Marija Dražić, Sarah Gilming i Iva Soldo te Mateja Ceh s Marketinga, o prijavi na natjecanje nisu dugo razmišljale, te su nakon mjesec i pol dana rada prezentirale drugo najbolje rješenje za povećanje prodajnih rezultata i izgradnju vjerodostojnog branda na tržištima Europske unije. Ovaj problem Belišćanke su same izabrale između ponuđenih tvrtki, te su tako zadovoljile očekivanja Printera Grupe, vodeće tvrtke grafičke industrije na tržištu Republike Hrvatske, a na završnoj ceremoniji, održanoj 16. svibnja na Ekonomskom fakultetu u Zagrebu, djevojke su proglašene kao drugoplasirani tim, osvojivši tako privilegiju odrađivanja pripravništva u Printera Grupi.

-Ponosan sam što upravo Belišće ima mlade sposobne ljude, koji su u konkurenciji 3.600 prijavljenih studenata, podijeljenih u 550 timova, na ovom natječaju postigli tako izvanredne rezultate. Ovo natjecanje pokazalo je i to da sveučilišta studente osposobljavaju za konkretne zadatke, a v ste dokazale da je uz trud može doći i do velikih rezultata, rekao ej gradonačelnik Zvonko Borić, dok je zamjenica gradonačelnika Marija Ilić naglasila kako je sretna što su odličnim postignućem pronijele ime grada, te time postale uzor mladima Belišća.

Iva, Sarah i Marija objasnile su sami tijek izrade prezentacije, od višesatnih tjednih dogovora, pa sve do ulaska u finale (s još četiri tima) te prezentacije pred vodstvom Printera grupe. Ono što djevojke posebno raduje je nagrada, koja nije novčana, već im donosi mogućnost tromjesečnog odrađivanja prakse u Printera grupi, nakon toga dobivanja certifikata i preporuka, pa možda čak i stalnog zaposlenja. M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content