Novosti|

Gradonačelnik Belišća g. Dinko Burić u utorak 24. rujna posjetio je najstarijeg Belišćanina g. Petra Cigića i čestitao mu 100. rođendan. Uz gradonačelnika, slavljenika su posjetili i pročelnica gđa. Antonija Andrašek Barić i gđa. Vera Iveković, dugogodišnja članica Udruge sv. Vinka Paulskog u Belišću. Gospodin Petar Cigić potječe iz dugovječne obitelji, djed Šimun doživio je 103 godine, a i ostali su mu preci dugo živjeli. Tek ove godine narušeno mu je zdravlje, pa je u stotoj godini počeo uzimati prve tablete za regulaciju tlaka.
Čestitajući mu stoti rođendan, gradonačelnik ga je upitao i za njegov recept za dugovječnost. Odgovor jednostavan: Ne trebate se bojati ničega i trebate biti zadovoljni.
Petru, o kome se brine kćerka Nada, nedostaje rad. Cijeloga je života radio, uz svoj lugarski posao uzgajao je stoku i obrađivao zemlju.
Do ove godine, sedamdeset i pet godina je živio u braku sa suprugom koja je nažalost preminula u 99. godini. Petoro djece od kojih je četvero živih sedmoro unuka i šestoro praunuka njegovo je pravo bogatstvo. Iako u poznim godinama, dobrog je apetita, ne bira hranu, pa je u društvu gostiju u slast kušao rođendansku tortu, ukrašena doista rijetkom brojkom.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content