Novosti|

Srednja starija skupina vrtića “Maslačak”, “Medvjedići”, s voditeljicama Brankom Vidaković i Sandrom Glasovac pripremile su prigodni program u sklopu svojih projektnih aktivnosti “EKO-MEDO U AKCIJI”.
Djeca i odgojiteljice iskoristile su priliku čestitati zaposlenicima Kombela dan njihove tvrtke.
Program je izveden 28. veljače od 18 sati u prostoru Velike vijećnice grada Belišća.
Igrokaz “Sasvim neobična priča” središnja je točka ove priredbe, a govori o neodgovornom zagađivanju naše okoline i neobičnom načinu kako ga očistiti uz pomoć Zelen-vile i njezinih pomagača. Igrokaz je zajednički rad djece i odgojitelja i dio ukupnog projekta ove skupine koja sebe smatra “čuvarima prirode”.
S ovim projektom pod nazivom “Mladi papir Zelen-vile” pozvani su na regionalnu smotru projekata predškolskih i osnovnoškolskih ustanova, koja će se održati u Virovitici 11.3.2013. godine.

Osim igrokazom djeca su čestitala rođendan našem komunalnom poduzeću prigodnom recitacijom, rođendanskom pjesmom i slikom koju su izradili na recikliranom papiru.

Osim direktora “Kombela”, najsretniji kad je grad čist i uredan je njegov gradonačelnik koji je pozdravio pljeskom ovakve akktivnosti, a njegov ured krasit će slika velikog žutog maslačka, rad na recikliranom papiru kaše-tijestom, dar “Medvjedića” gradonačelniku Belišća.

U predvorju zgrade priredili smo izložbu dječjih radova na recikliranom papiru i kroz crteže prikazali proces nastajanja novog (mladog) papira od starog, onako kako smo to radili u vrtiću.

Cilj ovakvih akcija i projekata je osvješćivanje i stvaranje odgovornih i ekološki osviještenih pojedinaca već od vrtićkog uzrasta, počevši od sobe dnevnog boravka i dvorišta vrtića, čuvanja igračaka, vode i drugih energenata.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content