Novosti|

Svečanom dodjelom nagrada učenicima koji su postigli uspjehe na lokalnoj, županijskoj i državnoj razini, u četvrtak (24. svibnja) obilježen je Dan Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće. Učitelje i učenike prvi je pozdravio ravnatelj škole, Darko Kovač, a posebnu dobrodošlicu izrazio je belišćanskom gradonačelniku Zvonku Boriću, te predstavnici Hrvatske pošte Andreji Zavorović i višem savjetniku Agencije za odgoj i obrazovanje Miroslavu Mićanoviću, koji su iz Zagreba došli s posebnim povodom – dodjelom nagrade Franu Zamaklaru koji je pobijedio na državnom natječaju Hrvatske pošte (pobijedilo je njegovo pismo upućeno Ivici Kosteliću).

Osim Franu, priznanja i nagrade dodijeljene su učenicima koji su sudjelovali na natjecanjima iz različitih područja, bilo da se radilo o nastavnim ili izvannastavnim aktivnostima. U ovo vrijeme štednje ostvarili smo, objektivno gledajući, vrijedne rezultate. Time smo potvrdili i ciljeve naše škole – sustavan način učenja o svijetu, prirodi, društvu, ljudskim dostignućima, o drugima i sebi. Kod učenika potičemo i unaprjeđujemo intelektualni, estetski, društveni, moralni i duhovni razvoj, stvaramo mogućnost da svako dijete uči i bude uspješno. Učimo ih kako učiti i u tome im pomažemo, te ih pripremamo za mogućnosti i iskušenja koja ih čekaju u životu, rekao je ravnatelj Kovač, dodajući kako učitelji moraju poštivati temeljna prava djece, težiti slobodi mišljenja i moralnog rasuđivanja, načelima poštovanja različitosti i interkulturalnog razumijevanja. Osnovnu školu Ivana Kukuljevića Belišće pohađa 870 učenika, što je i dalje čini jednom od većih škola u Osječko – baranjskoj županiji. Učenici pohađaju 82 razredna odjela (matična i područne škole), zaposleno je 89 djelatnika, a među najvažnijim događanjima u zadnjih godinu dana je otvorenje nove nastavno sportske dvorane u Veliškovcima.

U narednom razdoblju, tijekom ljetnih mjeseci, radit će se na izmjeni prozora na južnoj strani školske zgrade u Belišću, škola se uključila u program energetske obnove zgrada, te ćemo kroz javno – privatno partnerstvo nastojati učiniti našu školu po mjeri europskih standarda, na zadovoljstvo svih zaposlenika i učenika, najavljuje Kovač. Ravnatelj se osvrnuo i na suradnju škole s lokalnom zajednicom kroz mnoge aktivnosti i manifestacije, suradnju s udrugama i institucijama, sudjelovanje u natječajima i slično. Priznanja i nagrade najuspješnijim učenicima je, uz ravnatelja, uručio belišćanski gradonačelnik Zvonko Borić, koji je svima čestitao na postignutim rezultatima. Na kraju svečanosti posebna nagrada uručena je Franu Zamaklaru – predstavnica Hrvatske pošte uručila mu je pobjedničku nagradu za najljepše pismo – jednodnevni izlet za cijeli njegov razred u Tuheljskim toplicama. Čestitkama gospođe Zavorović pridružio se i viši savjetnik Mićanović, pojašnjavajući važnost čitanja, pisanja i slanja pisma, ali i uspjeha koji ne odražava samo Franovu odličnost, već izvrsnost sredine odakle Fran potječe. Obilježavanje Dana škole završeno je svečanom priredbom u Amaterskom kazalištu. M.Đogaš

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content