Novosti|

U petak 31. siječnja Hrvatsko planinarsko društvo svečanom izbornom skupštinom u prostorijama DVD Belišće proslavilo je dvadesetu obljetnicu.

Društvo je u prošloj godini okupljalo 111 članova, a organizirano je 94 pohoda. Ovakva aktivnost HPD Belišće svrstava među najbolja društva u Hrvatskoj. Ovoj su svečanosti prisustvovali brojni članovi, ali i gosti-planinari iz prijateljskih društava Slavonije i susjedne Bosne i Hercegovine. Predsjednik Zdenko Kovač u prigodnom je obraćanju podsjetio na vrijeme osnivanja te brojne uspjehe članova društva, a istovremeno su prikazivane fotografije s planinarskih pohoda diljem svijeta.
Tijekom dvadeset godina postojanja kroz društvo je prošlo 480 članova, a priznanja su, za osnivanje planinarskog društva, za rad i razvoj društva te promidžbu planinarstva, kao osnivači, dobili Krunoslav Hornung, Slobodan Soldo, Stjepan Savić i posthumno Ivan Andelfinger, a pedesetak osoba priznanje za rad i razvoj društva te promidžbu planinarstva. Budući da je ovo bila i izborna skupština izabrano je novo rukovodstvo na čelu s provjerenim predsjednikom Zdenkom Kovačem, nova je tajnica Nada Donković, a blagajnica je i dalje Jasminka Knežević. Za ovu je godinu usvojen okvirni plan aktivnosti koji predviđa brojne planinarske pohode svih članova Društva diljem Hrvatske, susjednih država, i planinskih vrhunaca Europe, a planinari su se obvezali, kao i do sada sudjelovati i u lokalnim ekološkim akcijama koje organiziraju Grad i Turistička zajednica Grada Belišća. Čelništvu i članovima društva čestitke za postignute rezultate u proteklih dvadeset godine uputio je gradonačelnik Belišća Dinko Burić koji je pri tom naglasio zadovoljstvo time što planinari svojim aktivnostima šire svijest o potrebi očuvanja okoliša, jačaju prijateljske veze s ljudima sličnih nazora i promiču Belišće kao sredinu u kojoj se razvija i štuje pozitivan odnos prema prirodi. Poželio im je mnogo uspjeha u radu, a slično su učinili predstavnici dvadesetak planinarskih društva iz Slavonije, drugih krajeva Hrvatske i susjednih zemalja s kojima se razvija prijateljska suradnja. Svečanost koja je održana pod motom “Tek nam je dvadeseta” završena je tradicionalnim druženjem i zabavom.

Hplaninari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content