Novosti|

Povodom Međunarodnog dana osoba s invaliditetom u gradskoj upravi upriličen je prijem za predsjedništvo Udruge invalida rada i osoba s invaliditetom Belišća i Valpova.
Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić na samom početku, čestitao je svim invalidnim osobama njihov dan. Članovima udruge zahvalio je na požrtvovnom radu i težnjama da svojim aktivnostima poboljšaju kvalitetu življenja osobama s invaliditetom i njihovim obiteljima. Naglasio je da se zajedničkim djelovanjem lokalne samouprave i udruga koje se bave problematikom i položajem osoba s invaliditetom, može puno napraviti. ”Zajedničkim djelovanjem možemo otkloniti ne samo fizičke barijere nego utjecati i na društvo ne bi li se svi zajedno osvijestili i tretirali osobe s invaliditetom kao punopravne članove naše zajednice, a što je ujedno i obaveza svakoga od nas.”
Predsjednik udruge Ivica Korov iznio je problematiku s kojom se susreću u svom radu, a ona se prvenstveno odnosi na socijalni položaj svojih članova. Udruga invalida rada i osoba s invaliditetom Belišća i Valpova pokriva cijelo područje Valpovštine te broji oko 800 članova. Svoje začetke organiziranog djelovanja vuče još iz 1968. godine. Brine, u okviru svoji mogućnosti, o socijalnom statusu članova te o ostvarenju prava iz zakona o mirovinskom i zdravstvenom osiguranju. Gospodin Korov se zahvalio na dosadašnjoj dobroj suradnji s lokalnom zajednicom sa željom da se ona nastavi i ubuduće.

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Close Search Window
Skip to content