Novosti|

U svibnju ove godine održano je svečano otvaranje Projekta “SMEPASS” – Promocija i pružanje savjetodavnih usluga malom i srednjem poduzetništvu kojeg sufinanciraju Europska unija kroz Operativni program za regionalnu konkurentnost IPA IIIc i Republika Hrvatska kroz državni proračun.

Projekt SMEPASS raspolaže ukupnim proračunom nešto više od 2.780.000 €, a provodi ga međunarodna konzultantska grupa CIFESAL u konzorciju sa SGS iz Nizozemske. Ključni korisnik ovog projekta je Ministarstvo gospodarstva, rada i poduzetništva uz brojne partnere koji uključuju Hrvatsku agenciju za malo gospodarstvo, Agenciju za regionalni razvoj Republike Hrvatske, Hrvatsku gospodarsku komoru i Hrvatsku obrtničku komoru, dok su krajnji korisnici projekta hrvatski mali i srednji poduzetnici. Provedba projekta započela je tijekom prosinca 2010. i trajat će 18 mjeseci.

Postupak prijave vrlo je jednostavan i traje samo nekoliko minuta. Morate navesti neke podatke o tvrtki te ukratko iznijeti očekivanja koja imate od projekta iz programa SMEPASS. Tom prilikom naglasite konkretna područja marketinga i razvoja proizvoda te poboljšanja kvalitete u kojima vam je pomoć najpotrebnija (ispunite prijavni obrazac).

Dodatne informacije na stranici: www. smepass.hr ili putem besplatnog telefona: 0800 85 81.

SMEPASS je projekt EU i Vlade Republike Hrvatske orijentiran na promociju i pružanje specijaliziranih konzultantskih usluga malom i srednjem poduzetništvu s naglaskom na slabije razvijena područja. Cilj projekta je povećati konkurentnost hrvatskog malog i srednjeg poduzetništva pružanjem visokokvalitetne podrške poslovnog savjetovanja. Glavni fokus SMEPASS-a bit će pružanje savjetodavnih usluga s područja marketinga, razvoja proizvoda i poboljšanja kvalitete u cilju povećanja konkurentnosti malog i srednjeg poduzetništva.

Projekt prati nacionalna promotivna kampanja ”Naučite biti uspješni” koja uključuje niz seminara u regionalnim sjedištima cilj kojih će biti poziv malim i srednjim poduzetnicima da se prijave za korištenje besplatnih usluga poslovnog savjetovanja putem projekta SMEPASS.

U sklopu programa SMEPASS pružat će se dvije vrste usluga, a obje su ključne za konkurentnost malim i srednjim poduzetnicima.

Marketing i razvoj proizvoda

Istraživanje tržišta – razumijevanje tržišta

Praktični marketinški planovi

Razvoj proizvoda – usklađivanje proizvoda s tržišnim potrebama

Prodajni i distribucijski kanali

Izvoz i međunarodni razvoj poslovanja

Poboljšanje kvalitete

Kontrola kvalitete – sistematski pristup isporuci kvalitete

Sustav upravljanja kvalitetom – postizanje dosljedne kvalitete

Potpuno upravljanje kvalitetom – holistički pristup kvaliteti

Ako je prijava uspješna, na temelju potpisanog prijavnog obrasca imenuje se kvalificiranog konzultanta koji će surađivati na dijagnosticiranju problema (to obično traje 1 – 2 dana). Upamtite da je cijela usluga u sklopu programa SMEPASS za vas besplatna. Na temelju rezultata dijagnostike pripremit ćemo opis posla (OP).

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content