Novosti|

Na poziv dopredsjednice Hrvatske manjinske samouprave u Harkanju, KUD Šokadija iz Bocanjevaca u pratnji pročelnice Upravnog odjela za društvene djelatnosti Antonije Andrašek Barić gostovao je u subotu, 28. svibnja 2011. godine na Gastronomskom festivalu u Harkanju u Mađarskoj. Ovaj se festival održao po prvi put u Harkanju i trajao je od 27. do 29. svibnja ove godine, a osim u glazbi i plesu, posjetitelji su mogli uživati u obilju hrane, mađarskog vina i prikazima tradicijskih obrta.

Uz mnogobrojne KUD-ove iz Mađarske i Hrvatske, pod vodstvom predsjednika Branka Piškorjanca KUD Šokadija iz Bocanjevaca ( koji je vrlo aktivan – nastupali su po cijeloj Hrvatskoj, ali i u inozemstvu), uspješno se predstavio spletom pjesama i plesova iz Slavonije.

Inače, podsjetimo da Grad Belišće ima izvrsnu suradnju sa svojim susjedima Mađarima: od Beremenda do Harkanja, Šikloša i Pečuha. Pa ovom prilikom najavljujemo i novu zajedničku akciju koja će se održati 19. lipnja ove godine – biciklističku utrku u Bistrincima.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content