Novosti|

Dana 27. siječnja 2017. godine s početkom u 18h službeno je otvorena popularna manifestacija na državnoj razini pod nazivom Noć muzeja 2017. Ove godine tema ovog nezaobilaznog kulturnog događaja bila je Glazba i glazbeni velikani i njihov utjecaj na društvo.

Organizacija ovog događaja na državnoj razini zadatak je Hrvatskog muzejskog društva koji naglašavaju kako je ovaj događaj od iznimne važnosti radi prikupljanja, očuvanja te prezentacije najširoj javnosti, materijanlu i nematerijalnu kulturnu baštinu koju štite brojni muzeji, ali i druge kulturne ustanove u Republici Hrvatskoj.

Hvalevrijednoj akciji priključio se i naš gradski muzej koji je od svečanog otvaranja u 18 sati do sitnih noćnih sati držao svoja vrata otvorena svim posjetiteljima. Oni koji su odlučili unatoč zimi doći do zgrade Gradske uprave mogli su vidjeti izložbu starih fotografija iz fundusa Muzeja “Belišće” koja je formirana vrlo spontano, tijekom radova na sortiranju i arhiviranju ekstenzivne foto-zbirke našeg muzeja. U doglednoj budućnosti Muzej planira učiniti cjelokupnu zbirku dostupnu javnosti putem Interneta, projekt koji Muzej nastoji ostvariti u suradnji sa Udrugom za kulturu i umjetnost “ZUM”.

Također, osim izložbe fotografija te u tonu s temom Noći muzeja, posjetitelji su mogli uživati u glazbi velikog skladatelja Sigmunda Romberga. Ovom prigodom, izrađen je pano posvećen velikom maestru, koji će naći svoje mjesto u stalnom postavu novog krila muzeja u novoobnovljenoj zgradi u Pekmez ulici.

Druženje uz predivne tonove glazbe Sigmunda Romberga nastavilo se do jedan sat iza ponoći, kada je okončana još jedna Noć muzeja, od Iloka do Varaždina, te Rovinja do Dubrovnika, u stotinama lokacija diljem Lijepe Naše.

Foto: Tin Lacković

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content