Novosti|

Danas je u belišćanskom Domu umirovljenika održana 27. redovna godišnja skupština Hrvatskog planinarskog društva “Belišće”. Na početku je dobrodošlicu gostima poželio predsjednik Društva Zdenko Kovač.

Tajnica Društva Nada Donković podnijela je izvješće o radu Društva za 2016. godinu. Protekla godina obilovala je raznim aktivnostima članova po cijeloj Republici Hrvatskoj, ali i u inozemstvu (“Papučki jaglaci”, “Proljeće na Bilogori”, Srednji Velebit, Samarske i Bijele stijene, “Krndijom do zdravlja”, izlet u Bugarsku i mnogo toga drugog).

2016. godinu obilježio je i porast broja članova pa ih je sada registrirano 112. Član HPD-a “Belišće” i djelatnik Srednje škole Valpovo Zoran Marković u školi je osnovao planinarsku sekciju čiji je voditelj, a koja broji 30 članova. Od prošle godine aktivna je i sekcija penjača koju vode Slobodan Soldo i Luka Soldo, a treninzi se održavaju na umjetnoj stijeni u belišćanskoj nastavno-sportskoj dvorani. Društvo je organiziralo i obilježavanje Svjetskog dana hodanja u Belišću. Za 2017. godinu također je najavljen velik broj aktivnosti i događanja za sve članove. Novost je i organizacija opće planinarske škole čiji će polaznici po završetku primiti certifikat o pohađanju škole.

Zamjenik gradonačelnika Belišća Domagoj Varžić također je nazočio skupštini te je u svom obraćanju pohvalio velik broj aktivnosti i rad Društva. Istaknuo je kako će zbivanja u organizaciji HPD-a pridonijeti programu povodom obilježavanja titule “Belišće – Europski grad sporta 2017. godine” te da će im Grad Belišće i dalje biti podrška. Prisutnima se obratio i predsjednik Zajednice športskih udruga grada Belišća Milan Zamaklar koji je naglasio kako će ZŠU i ovoj godini pomagati u radu. Skupštini su nazočili i brojni predstavnici prijateljskih planinarskih društava iz Našica, Đurđenovca, Osijeka, Orahovice, Feričanaca, Kutijeva te iz Bosne i Hercegovine.

Skuština se nastavila prigodnom večerom i druženjem uz glazbu.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content