Grad za mlade, Novosti|

Belišćanska gradska knjižnica završava tjedan prepun raznih događanja književnim susretom za djecu koji će se održati u petak, 25. ožujka 2022., u 10.15 sati u Velikoj vijećnici grada Belišća.

Pozivaju se djeca predškolskog i mlađeg školskog uzrasta iz Belišća i drugih susjednih mjesta da dođu na ovaj susret upoznati književnicu Martinu Markov iz Šibenika koja će im predstaviti svoje edukativne slikovnice o galebu Marku. Te su slikovnice dio serijala Zelenih priča u kojima autorica promiče prirodoslovnu pismenost i ekološku osviještenost. Pisane su na humorističan način s ciljem da se najmlađim čitateljima približe ljepote zaštićenih prirodnih područja koji kriju bogat i raznolik živi svijet, ali i vrijednu kulturnu baštinu. Radnja slikovnica smještena je u hrvatskim nacionalnim parkovima i parkovima prirode, a zbog zabavno-edukativnog sadržaja svojevrsna su pozivnica djeci, njihovim roditeljima i bližnjima, odgojiteljima te učiteljima da posjećuju i čuvaju hrvatsko prirodno bogatstvo.

Iz svega navedenog nema sumnje da će ovo biti nadasve zanimljivo događanje, stoga belišćanske knjižničarke još jednom upućuju poziv svim zainteresiranim mališanima da se odazovu u što većem broju.

Tekst: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće
Izvor fotografija: https://www.ecoedumedia.eu/

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content