Novosti|

Tradicionalna manifestacija Papučki jaglaci održava se svake godine u Velikoj i odaziv belišćanskog planinarskog društva nikada nije upitan. Planinari su krenuli autobusom u sedam sati iz Belišća, a u Valpovu ih je čekao ostatak planinara i izletnika. Nakon toga su krenuli za Veliku.

Oko pola devet stigli su u Veliku gdje je već bilo parkirano dosta autobusa. Dok su još svi na okupu zajednički se fotografiraju te odlaze do planinarskog doma “Lapjak” gdje se okupilo oko dvije i pol tisuće planinara i izletnika iz Hrvatske te BiH i Srbije.                                                              

Ove godine Papučki jaglaci poklopili su se s prvim danom proljeća koji je bio sunčan i ugodan za druženje, hodanje i odmaranje.                                                                                               

Domaćin HPD “Sokolovac” Požega dočekao je planinare s toplom okrjepom i nakon pozdravnog govora kreće se na pet planinarskih staza u trajanju od 3 do 7 sati hoda uz pratnju domaćih planinarskih vodiča. Svatko je odabrao stazu po svojoj psihofizičkoj sposobnosti.                                                

Planinari i izletnici svih uzrasta raširili su se po papučkim stazama, uživali u prirodi, cvijeću, mirisu proljeća, siremušu (medvjeđi luk) nakon čega su se vratili na Lapjak uz ručak, pjesmu i veselo druženje.              

Članovi belišćanskog HPD-a nadaju se kako su svi koji su se prvi put priključili ovakvom izletu uživali, kod onih koji su prvi put hodali po Papuku i penjali se po kamenu (Tauberove stijene) da je umor nestao, a zadovoljstvo ostalo.  Hvala im što su se družili s nama i tko želi može doći na naš skup BPPP –  9.4.2022., okupljanje je na Citadeli.

Tekst : Mila Andrić
Foto: sudionici izleta

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content