Novosti|

Od nedjelje, 3. svibnja bit će dostupno otvorenje izložbe Biti učenik u Hrvatskoj u dugom 19. stoljeću na internet stranici Muzeja „Belišće“ i youtube kanalu Šegrtski zapisi.

Povodom Dana grada Belišća Muzej „Belišće“ u suradnji s autorom izložbe Dinkom Županom i Hrvatskim institutom za povijest organizira otvorenje izložbe i predavanje o razvoju školstva u Hrvatskoj tijekom 19. stoljeća. Cilj je organiziranja virtualne izložbe približiti javnosti nekadašnji svakodnevni život u školama i razvoj školstva uz poticanje usporedbe s današnjim školstvom i školama. U središtu su izložbe učenici i njihov odnos s drugim akterima odgojno-obrazovnog sustava.

Izložba Biti učenik u Hrvatskoj u dugom 19. stoljeću napravljena je u suradnji Hrvatskog instituta za povijest i Hrvatskog školskog muzeja. Ona je dio projekta Od protomodernizacije do modernizacije školstva u Hrvatskoj (18. i 19. stoljeće) koji provode istraživači Hrvatskog instituta za povijest uz financiranje Hrvatske zaklade za znanost (od 2014. do 2018. godine).

Radujemo se vašem praćenju virtualne izložbe od nedjelje, 3. svibnja nakon čega će biti dostupna na internet stranici Muzeja „Belišće“, muzejskoj stranici društvene mreže facebook i youtube kanalu Šegrtski zapisi.

Mihael Sučić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content