Novosti|

U sklopu projekta“Vukovar 1991 u Belišću” Grad Belišće i Gradska knjižnica i čitaonica Belišće pozivaju sve na projekciju dokumentarnog filma “Štafeta smrti” u produkciji obiteljske televizije Laudato TV koja će se održati u ponedjeljak, 12. studenog 2018. godine, u Velikoj vijećnici grada Belišća s početkom u 19.00 sati.
Ulaz je slobodan.

Sadržaj filma:
Dokumentarni film “Štafeta smrti” podsjeća na konkretne događaje iz Domovinskog rata koji su se zbivali nakon okupacije Bogdanovaca (Vukovarska bojišnica) od 10. do 22. studenog 1991. u minskom polju nedaleko od Marinaca. 
Od 11 hrvatskih branitelja koji su te nedjelje iz okupiranih Bogdanovaca krenuli u proboj sa civilima, danas su živa samo dvojica; Ivica Jurčan i Đuro Kovačević. Oni su i glavni pripovjedači strahota kroz koje su prolazili preživjeli, ali teško ranjeni sudionici “štafete smrti”!
Smisao filma je podsjetiti na hrabrost hrvatskih branitelja i njihovo nesebično žrtvovanje za slobodnu i neovisnu Hrvatsku, bez obzira na kojim su se bojišnicama nalazili.

Dodatna vrijednost filma su mladići koji u filmu glume igrane scene jer su to redom djeca branitelja Bogdanovaca, a čak troje od njih su djeca sudionika, živih i mrtvih, stvarnog događaja „Štafete smrti“, o kojemu film govori.

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content