Novosti|

Otvorenje izložbe slika “Traženje” Sabine Novoselić

Nakon uspješnog početka ovogodišnjeg Mjeseca hrvatske knjige, Gradska knjižnica i čitaonica Belišće nastavlja održavati ostale planirane aktivnosti u sklopu programa aktualne manifestacije. Nova aktivnost, treća zaredom, održat će se u ponedjeljak, 18. listopada 2021. godine. Riječ je o otvorenju izložbe slika “Traženje” mlade studentice Sabine Novoselić iz Šaga. Otvorenje će započeti u 19 sati u predvorju zgrade Gradske uprave grada Belišća i Knjižnice gdje će izložba biti postavljena. Sabina se u svoje slobodno vrijeme intenzivno bavi likovnim stvaralaštvom, a ovo će biti njezina prva samostalna izložba slika na kojoj će biti izloženi odabrani radovi od početka njezine umjetničke karijere pa sve do danas. Ovim putem pozivaju se svi ljubitelji likovne umjetnosti da dođu na otvorenje kako bi upoznali mladu perspektivnu umjetnicu, pogledali njezine radove i time joj pružili podršku za njezino buduće likovno stvaranje.

Književni susret s Mladenom Kopjarom

Odmah idući dan, točnije, u utorak, 19. listopada 2021. u 12.30 sati održat će se književni susret za djecu s književnikom Mladenom Kopjarom iz Varaždina. Ovaj susret organiziran je u suradnji s Nakladom Ljevak i namijenjen je osnovnoškolacima pa će ovom prilikom učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića iz Belišća upoznati još jednog hrvatskog dječjeg književnika. On će im ispričati sve o svom književnom putu i možda ih na taj način potakne da pročitaju njegove zanimljive, poučne knjige.

Ostale aktivnosti Mjeseca hrvatske knjige 2021. u belišćanskoj gradskoj knjižnici bit će pravovremeno najavljene, stoga knjižničarke upućuju javnost da prate lokalne medije i knjižničnu Facebook stranicu.

Tekst i fotografije: Gradska knjižnica i čitaonica Belišće

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content