Novosti|

Sljedećeg petka, 3. studenog 2017. godine, u Centru za kulturu Sigmund Romberg u Belišću započinje tradicionalna kulturna manifestacija 41. Rombergove glazbene večeri u organizaciji Centra za kulturu Sigmund Romberg i Amaterskog kazališta Belišće.

41.Rombergove glazbene večeri održavat će se svakog petka u mjesecu studenom, a zaključno s 1. prosincem, čime će kulturni život grada Belišća biti obogaćen s čak pet vrhunskih i raznolikih glazbenih programa. Čast otvorenja ove manifestacije koncertom “Najljepše melodije svijeta” imaju Đani Stipaničev i Renata Sabljak, uz glazbenu pratnju profesora Vladimira Babina.

Sigmund Romberg, središnja figura manifestacije te osoba čije ime nosi i belišćanski Centar za kulturu, rođen je prije 130 godina u Nagykaniszi u Mađarskoj, odrastao je u Belišću, a svojim opsežnim glazbenim stvaralaštvom uvrstio se među svjetski priznate glazbenike. Svoju skladbu posvećenu gradu u kojem je proveo sretno djetinjstvo „Belišćanski marš“ napisao je i Belišću posvetio prije 95 godina. Sigmund Romberg svoju blistavu glazbenu karijeru izgradio je u Sjedinjem Američkim Državama te postao jedan od najpoznatijih skladatelja operetne i filmske glazbe prve polovine 20. stoljeća.

Cijeli program 41. Rombergovih glazbenih večeri pogledajte na plakatu.

Ulaznice, po cijeni od 30 kuna za “Najljepše melodije svijeta”, po 25 kuna za “Pjesma i tambure” i po 15 kuna za ostale programe, možete rezervirati svakog radnog dana u vremenu od 7 do 15 sati u Centru za kulturu na broj telefona 533-274 ili na e-mail centar.romberg@gmail.com.

Tekst: Tea Kozina, Centar za kulturu Sigmund Romberg

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content