Novosti|

Udruga Portal alfa Belišće već četiri godine provodi projekt pod nazivom Stop nasilju među djecom, koji najvećim dijelom financira Nacionalna zaklada za razvoj civilnog društva, a manjim dijelom Osječko – baranjska županija. U sklopu projekta, ove je godine raspisan natječaj za likovne i literarne radove na temu Svijet bez nasilja. Pravo sudjelovanja u natječaju imali su polaznici Dječjeg vrtića Maslačak, korisnici Udruge djece i mladih s poteškoćama u razvoju Zvono, učenici Osnovne škole Ivana Kukuljevića Belišće, te područnih škola u Veliškovcima i Vinogradcima. Na natječaj su pristigla 73 rada, a komisija (Blanka Hajnc, Nela Puljek i Ivana Kovačević – Ivanišić) je odlučila koji su od pristiglih radova najbolji.

Proglašenje nagrađenih bilo je u srijedu, 14. prosinca, u večernjim satima u belišćanskoj gradskoj vijećnici, a osim Aleksandre Todorović, voditeljice Portal alfe, nagrađenima su čestitali i dogradonačelnica Marija Ilić te predsjednik Gradskog vijeća Dinko Huis.

Za likovne radove nagrađeni su Tanja Crnogaj, Nikolina Živković i David Belcar iz DV Maslačak Belišće.
Iz nižih razreda OŠ Ivana Kukuljevića nagrađene su Klara Stanković ( 1.b), Lara Kukec (1.b) i Melinda Torjanac (1.b).
Iz viših razreda OŠ Ivana Kukuljevića nagrađene su Matea Puškadija (5.a), Klara Jamnić (5.a) i Klara Iličić (5.d).
Iz Udruge Zvono za likovne radove su nagrade primili Andreja Dorić, Ivan Ljubičić i Željko Barjaktarević.
U kategoriji literarnih radova, u kojoj su sudjelovali učenici od 5. do 8. razreda, nagrađeni su Fran Zamaklar (6.d), Josipa Petrlić (8.c) i Klara Iličić (5.d).

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content