Novosti|

Zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić, zajedno s ravnateljem vrtića ”Maslačak” Belišće Zdenkom Glasovcem, bio je u srijedu na nacionalnoj konferenciji “Vrtić za svako dijete” u organizaciji UNICEF-a Hrvatska.

Predstojnica UNICEF-a u Hrvatskoj Valentina Otmačić upozorila je da, unatoč prosjeku od 75 posto djece koja pohađaju vrtiće, postoje županije u kojima u vrtić ide manje od 30 posto djece dok je cilj EU-a do 2020. godine osigurati da 95 posto djece pohađa vrtiće.
Predstavnici Ministarstva za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku te Ministarstva poljoprivrede predstavili su programe kroz koje se država uključuje u financiranje dječjih vrtića, dok su zamjenik gradonačelnika Domagoj Varžić i ravnatelj vrtića Zdenko Glasovac, zajedno s predstavnicima Zadra, Siska i Generalskog Stola, sudjelovali na okruglom stolu. Prezentirali su dobru praksu Grada Belišća u vezi s energetskom obnovom vrtića, postavljanjem solarnih panela, a posljedično tome, iz buduće uštede, odlučeno je od 1.9. smanjiti participaciju roditelja u cijeni vrtića.
Mjere su to kojima Grad nastoji pomoći obiteljima i omogućiti što većem broju djece pohađanje vrtića te poboljšanje uvjeta rada vrtića.

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content