Novosti|

Središnja vatrogasna postrojba Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće aktivno je sudjelovala na osiguravanju vode iz rijeke Drave u sklopu remontnih radova na postrojenju Vodocrpilišta u mjesecu lipnju 2018. godine.

Operativni pripadnici vatrogasne postrojbe DVD-a Belišće, u navedenoj aktivnosti dobrovoljno su sudjelovali u izvršavanju zadataka u periodu od 11.06. do 12.06.2018. godine. Trebalo je osigurati dovoljnu količinu vode iz rijeke Drave do filtera za pročišćavanje vode, korištenjem više motornih pumpi većeg kapaciteta, gdje su tri motorne pumpe postavljenje 11. lipnja na mjesto crpljenja s pripadajućom opremom.

Kako korisnici ne bi ostali bez pitke vode, 12. lipnja od 07,00 do 21,00 sat, operativni članovi DVD-a Belišće, raspoređeni u dvije smjene, nadzirali su rad motornih pumpi za vodu «Rozenbauer» i vodili brigu o dobavi dovoljne količine vode.

Navedenog dana vozač DVD-a Belišće autocisternom je osiguravao vodu za potrebe pogona Papirnog stroja 2 i Papirnog stroja 3 na kojem su se također obavljali remontni radovi. Zbog prekida snabdijevanja električnom energijom dijela tvornice, s jednog elektroagregata DVD-a Belišće osigurana je energija za manje potrošače tvornice, gdje je bilo nužno da ne dođe do prekida rada (vaga, teretna porta).

Ujedno, zbog preventivnih poslova vatrogasnih djelatnika za vrijeme remonta, stalno vatrogasno dežurstvo u Vatrogasnom operativnom centru osigurali su članovi DVD-a Belišće.

Nakon obavljenih remontnih radova i puštanja pitke vode u normalan rad, obavljeno je 12. lipnja pospremanje i uređenje vatrogasnih motornih pumpi i opreme, za buduće eventualne potrebe u istu svrhu ili za tehničke intervencije.

U navedenoj aktivnosti sudjelovalo je 14 operativnih članova Dobrovoljnog vatrogasnog društva Belišće, a utrošili su ukupno 117 sati rada u navedenom periodu, gdje je zahvaljujući njihovom angažmanu osigurana pitka voda za korisnike grada Belišće i šire.

 

 

Tekst i fotografije: Dubravko Čovčić, zapovjednik DVD -a Belišće

 

 

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content