Novosti|

U petak (6.3.2020. godine), s početkom u 19:00 sati, u zgradi Gradske uprave grada Belišća na tribini pod nazivom Dan žena – od istaknutih žena do kulture odnosa govorili su Zdenka Frajtag, Silvija Kifer i doktor Dinko Župan (Hrvatski institut za povijest – Podružnica Slavonije, Srijema i Baranje) o međuodnosu između žena i muškaraca od kraja 18. stoljeća do početka 21. stoljeća. Voditelji i moderatori bili su Zdenko Glasovac (Ogranak Matice hrvatske u Belišću) i Mihael Sučić (Muzej „Belišće“). Sandra Glasovac i Tin Mijatov (polaznik Glazbene škole voditelja Danijela Čehajića) pratili su sudionike s čitanjem proze i poezije i izvođenjem skladbi.

Tribinu su organizirali Muzej „Belišće“ i Ogranak Matice hrvatske u Belišću pred šezdesetak posjetiteljica i posjetitelja iz Belišća, Valpova i okolice.

Zahvaljujemo Gradskoj upravi grada Belišća i Gradskoj knjižnici i čitaonici Belišće na tehničkoj podršci i promoviranju tribine. Također zahvaljujemo medijima (Belišćanski list, Gradski radio Belišće, HRT-Radio Osijek, Slavonski radio, Valpovština info i drugima) na promoviranju i praćenju tribine i fotografima (Monika Đogaš, Darko Jančikić i Tin Lacković).

 

 Tekst: Mihael Sučić

Comments are closed.

Close Search Window
Skip to content